חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק פול ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק פול ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר, חתוך לקוביות
3 עצמות מח
מים עד כדי כיסוי
1 ק"ג פול ירוק טרי
5 תפוחי אדמה
3 כרישות
3 לפת בינוניות
6 גבעולי כרפס, חתוכים לקטעים
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
3/4 כוס כוסברה קצוצה דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
אופן ההכנה
מניחים את הבשר והעצמות בסיר גבוה, יוצקים מים עד כדי כיסוי ומבשלים כשעה. מדי פעם מסלקים את הקצף שנוצר.
קולפים את תרמילי הפולים הירוקים והתרמיל הבהיר העוטף את הפולים.
קולפים וחותכים את תפוחי האדמה, הכרישות, הלפתות והכרפס. מבשלים את הירקות בסיר עם מים עד כדי כיסוי ומבשלים עד לריכוך. מסננים את הירקות ושומרים את הנוזלים. טוחנים את הירקות במעבד מזון.
מוסיפים אל סיר הבשר והעצמות את הירקות המעוכים, מוסיפים את הפלפל הלבן, הכורכום והמלח ומרתיחים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.
מוסיפים את פולי הפול. אם חסרים נוזלים - מוסיפים 1-2 כוסות ממי הבישול של הירקות.
מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה, מערבבים וממשיכים לבשל במשך 40 דקות. מגישים חם.
מגיש: anatov
מקור: סבתא מרים
שתף את המתכון