הוראות הכנה
מרכיבים
סלק אדום x 2
סולת -2 כוסות
1 כוס מים פושרים
מלח
תבלינים :פלפל ,פפריקה מתוקה ,רסק עגבניות , כמון ,מרק -עוף ,-לפי הטעם
כ- 400 גרם בשר עוף / בקר טחון.
חופן עלי פטרוזיליה -טרי קצוץ .
אופן ההכנה
1. מקלפים הסלק וחותכים לפרוסות של 2 ,3 מ"מ
2 .מביאים לרתיחה כ-2/3 סיר מים עם הסלק ,וברתיחה מנמיכים אש ומוסיפים תבלינים ,
לפי הטעם -מלבד הכמון ,שאותו נוסיף לאחר כ-חצי שעת בישול .
3. בכלי נפרד מסננים הסולת עם קמצוץ מלח ומוסיפים בערך 3/4 כוס מים פושרים עד
לקבלת בצק מעט צמיגי . מערבבים היטיב ונותנים מנוחה של מס' דקות .
4. בינתים מערבבים בשר הבקר / עןף או שניהים עם מלח פלפל מעט שמן -זית
קמצוץ תבלין לקציצות ותבלין בהרט .אפשר להוסיף צימוקים /אגוזים קלופים כיד מלך
5. מקבבים כדורים מהבצק של הסולת מלחלחים האצבעות על-מנת למנוע הדבקת הכדור
ליד ,מועכים הכדור למין פיתה על כף היד וממלאים בבשר ,עוטפים הבשר בבצק, מכדררים
ומניחים על מגש .מרטיבים האצבעות וממשיכים כך עד לסיום הכנת כל הכדורים .
6.לאחר חצי שעת בישול סלק ,מרימים האש חזרה וכאשר התערובת מבעבעת מניחים הקובות
בזהירות מבלי לזרוק או לערבב את התבשיל .
הערה חשובה : מניחים מס' קובות ואח"כ מנערים את הסיר כולו כדי לפנות מקום לקובות הבאות , יש להביא לרתיחה להנמיך אש ולכבות לאחר 10-15 דקות .
בתאבון !
מגיש:
מקור: בית אימא
שתף את המתכון