הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילה דניס (180-200 גרם כל אחד) עם העור
8 בצלים ירוקים
1 בצל קלוף וחתוך לשמיניות
1 בטטה קצוצה גס
8 שיני שום חצויות
1 פלפל צהוב חתוך לשמיניות
5 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש
1 פלפל חריף טרי קצוץ דק
1 כף עלי טימין
רבע כוס יין לבן יבש
4 יריעות נייר אלומיניום בגודל 30 על 30 ס"מ
אופן ההכנה
1. עושים בכל פילה דניס שלושה חתכים אלכסוניים מקבילים מצד העור.
2. מניחים על כל יריעת אלומיניום רבע מהירקות.
3. מערבבים בקערה את הנוזלים (סויה, דבש, יין) ומוסיפים את הטימין והפלפל החריף. מברישים את נתחי הדג בתערובות ומוודאים שהיא חודרת גם לחתכים.
4. מניחים נתח פילה על כל ערימת ירקות וסוגרים את נייר האלומיניום כך שייצור מעין פעמון או טאבון קטן (ולא יהיה הדוק על הדג).
5. מניחים בתבנית אפייה גדולה ואופים 10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
6. מגישים לכל סועד את פעמון נייר האלומניום ומסבירים שיש לפתוח בזהירות כי בפנים יש אדים חמים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון