הוראות הכנה
מרכיבים
1.2 בשר עוף טחון פעם אחת
קופסת רסק עגבניות
קופסת עגבניות מרוסקות
2-3 כפות אבקת מרק בצל (של קנור לא רעה) או שקית בצל מטוגן קנויה ו כף גדושה אבקת מרק עוף
3 -4 כפות סוכר חום (אם משתמשים בשימורי אננס- פחות או בלי) ועוד 3 כפות בתוך העיסה של כדורי הבשר
שקית פרורי לחם רגילים 400 גר'
4 ביצים מספר 2
שמן זית
פלפל קיין אדום חריף
כוס וחצי יין אדום בעל טעם עמוק כבד
מים- 2 כוסות לערך
שמן זית
3 עלי דפנה
7 גרגרי פלפל אנגלי
אפשר להשתמש בצ'ילי מתוק - אבל אז מרכיב זה הופך לבעל הטעם השולט
במקום כוס מים אפשר להמיר בקופסת שימורי אננס חתוכים או להוסיף לעיסת כדורי העוף 100 גר חמוציות מיובשות.
פלפל שחור
אופן ההכנה
מכינים עיסת כדורי עוף: בשר עוף טחון+פירורי לחם+ ביצים+ מרק הבצל או מרק העוף והחמוציות, + רסק עגבניות (כן בתוך העיסה) 3 כפות סוכר , אם משתמשים בבצל מטוגן קנוי להשתמש באבקת מרק עוף במקום מרק בצל.
מכינים עיסה די נוזלית אבל שניתן להכין ממנה כדורי (רכים ולא מוצקים קשים)
בינתיים מרתיחים מי קופסת האננס אם משתמשים (ממש אפשר בלי) או מים כדי דילול העגביות המרוסקות או רסק העגבניות (אפשר גם וגם אם מבקשים צבע עז יותר), עגבניות מרוסקות, פלפל אנגלי,עלה דפנה, עוד 3-4 כפות סוכר, כוס וחצי יין ומים לא הרבה אבל שבכ"ז יהיו נוזלים לכדורים להתבשל בהם. לא לשכוח להוסיף פלפל חריף לנוזלים שבהם יתבשלו הכדורים. אם מותרים על יין אפשר להמיר יין במים עם חומץ בן ין או חומץ בלסמי במידת החמיצות האהובה עליכם. המוצר הסופי צריך להיות חמוץ מתוק ואם ביין מתקתק ייני עשיר .
מכינים כדורים שלא ממש יוצאים עגולים משום שהם רכים - לא להתרגש, פירורי הלחם חלבון הבשר והביצים יעשו את שלהם.
למתעצלים גם גודל בינוני יצלח. כשרוטב הבישול מתחיל לרתוח - מכניסים כדור כדור - אפשר לצופף ובלבד שמדי פעם מרקידים את כל הכדורים בתוך הרוטב ונתונים להם למצא את מקומם על רחבת הריקודים.
לבשל 90 דקות על אש בינוני - שיהיה ביעבוע עדין.
בתאבון
מתאים כמובן עם ארז לבן או אורז פראי מעורב באורז לבן.
או כמנת פתיחה לארוחה -
טעים גם קר
מגיש:
מקור: סבתא תמר
שתף את המתכון