חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל כבש עם לפת וגרגירי חומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל כבש וירקות. מתבשל לאט אך שווה להמתין למנה המוגשת.
תבשיל כבש עם לפת וגרגירי חומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל כבש וירקות. מתבשל לאט אך שווה להמתין למנה המוגשת.
הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג בשר כבש
6 לפתות קטנות קלופות, חתוכות ל- 6 לאורך (טריזים)
שליש כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור טחון טרי
כף עלי זעתר טריים
שיני שום מעוכות, שלמות
6 פלפלים אדומים יבשים, מתוקים
1 פלפל אדום טרי חריף
1 בצל אדום גדול, חתוך לקוביות
1 קג' ארטישוק ירושלמי טרי
2 כוסות גרגירי חומוס מושרים למשך הלילה
2 כפות כורכום
1 כף גרגירי כמון שלמים
חצי כוס כוסברה טרייה קצוצה
קליפה מגורדת מלימון אחד
מיץ משני לימונים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר, וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבשר להשחמה. ממליחים ומפלפלים. לא מכניסים את כל הכמות יחד, אלא עושים זאת בפעמיים שלוש (הסבר: אם מכניסים את כל הכמות יחד, זה מוריד באופן דרסטי את טמפרטורת השמן ואז לא מתבצע "טיגון". לכן גם חשוב להוציא את הבשר מהמקרר כשעה לפני הטיגון). מוציאים את הבשר ומניחים בצד.
מכניסים לסיר את שום, בצל, פלפל חריף וזעתר. מאדים כשלוש דקות.
מחזירים לסיר את הבשר, לערבוב. מוסיפים גם את גרגירי החומוס המושרים והפלפלים היבשים המסוננים. מערבבים, מוסיפים מים רותחים כדי כיסוי ותבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. מוסיפים את הלפת, מיץ וקליפת לימון. מערבבים, מכסים ומבשלים יחד עוד כשעה.
מגיש: amitsur
מקור: יעל , מאגר מתכונים דינמו
שתף את המתכון