הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג בשר כבש
6 לפתות קטנות קלופות, חתוכות ל- 6 לאורך (טריזים)
שליש כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור טחון טרי
כף עלי זעתר טריים
שיני שום מעוכות, שלמות
6 פלפלים אדומים יבשים, מתוקים
1 פלפל אדום טרי חריף
1 בצל אדום גדול, חתוך לקוביות
1 קג' ארטישוק ירושלמי טרי
2 כוסות גרגירי חומוס מושרים למשך הלילה
2 כפות כורכום
1 כף גרגירי כמון שלמים
חצי כוס כוסברה טרייה קצוצה
קליפה מגורדת מלימון אחד
מיץ משני לימונים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר, וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבשר להשחמה. ממליחים ומפלפלים. לא מכניסים את כל הכמות יחד, אלא עושים זאת בפעמיים שלוש (הסבר: אם מכניסים את כל הכמות יחד, זה מוריד באופן דרסטי את טמפרטורת השמן ואז לא מתבצע "טיגון". לכן גם חשוב להוציא את הבשר מהמקרר כשעה לפני הטיגון). מוציאים את הבשר ומניחים בצד.
מכניסים לסיר את שום, בצל, פלפל חריף וזעתר. מאדים כשלוש דקות.
מחזירים לסיר את הבשר, לערבוב. מוסיפים גם את גרגירי החומוס המושרים והפלפלים היבשים המסוננים. מערבבים, מוסיפים מים רותחים כדי כיסוי ותבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. מוסיפים את הלפת, מיץ וקליפת לימון. מערבבים, מכסים ומבשלים יחד עוד כשעה.
מגיש:
מקור: יעל , מאגר מתכונים דינמו
שתף את המתכון