הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם שורש חזרת (מרור)
1 ק"ג סלק
1 כוס חומץ הדרים
מלח
סוכר
אופן ההכנה
מבשלים את הסלק בקליפתו, מסננים, וכאשר הסלק מתקרר מסירים את הקליפה, שוטפים את החזרת, חותכים לחתיכות ומרסקים במעבד מזון בעזרת הלהב, יחד עם כוס חומץ הדרים.
מגררים את הסלק על מגררת (פומפייה) - אפשר עם דיסקת גרוד במעבד מזון.
מערבבים את הסלק עם החזרת ומוסיפים סוכר ומלח לפי הטעם.
משאירים את התערובת מכוסה מחוץ למקרר למשך 24 שעות (הקפדה על כך שהתערובת תמיד מכוסה היא חיונית לשמירת טעמה המיוחד של החזרת).
לאחר 24 שעות בודקים את התערובת, אם יש צורך מוסיפים תבלינים (סוכר או מלח) ומגישים לשולחן או שומרים מכוסה במקרר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון