חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חזרת ביתית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תוספת מסורתית לפסח. אפשר לאכול כל השנה במקום חרדל, עם דגים, בשר ועוד.
חזרת ביתית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תוספת מסורתית לפסח. אפשר לאכול כל השנה במקום חרדל, עם דגים, בשר ועוד.
הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם שורש חזרת (מרור)
1 ק"ג סלק
1 כוס חומץ הדרים
מלח
סוכר
אופן ההכנה
מבשלים את הסלק בקליפתו, מסננים, וכאשר הסלק מתקרר מסירים את הקליפה, שוטפים את החזרת, חותכים לחתיכות ומרסקים במעבד מזון בעזרת הלהב, יחד עם כוס חומץ הדרים.
מגררים את הסלק על מגררת (פומפייה) - אפשר עם דיסקת גרוד במעבד מזון.
מערבבים את הסלק עם החזרת ומוסיפים סוכר ומלח לפי הטעם.
משאירים את התערובת מכוסה מחוץ למקרר למשך 24 שעות (הקפדה על כך שהתערובת תמיד מכוסה היא חיונית לשמירת טעמה המיוחד של החזרת).
לאחר 24 שעות בודקים את התערובת, אם יש צורך מוסיפים תבלינים (סוכר או מלח) ומגישים לשולחן או שומרים מכוסה במקרר.
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון