הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם בשר שוורמה נקבה טרי
2 כפות שמן רגיל
1 בצל גדול, קצוץ גס
4 שיני שום, פרוסות
1 כפית מלח בישול
פלפל שחור לפי הטעם
2 כפיות אבקת קארי
3 כפות רוטב לתיבול בטעם קארי של קנור
חצי כפית שטוחה שבבי צ'ילי חריף (אם רוצים)
2 בטטות בינוניות (200 גרם), קלופות וחתוכות לקוביות
1 קופסה חלב קוקוס (400 מ"ל)
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
2 כפות כוסברה קצוצה (אם רוצים)
אופן ההכנה
שוטפים את הבשר ומייבשים אותו. חותכים לחתיכות בגודל בינוני, כמו לגולאש. אפשר לבקש את הקצב לעשות זאת.
מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל והשום על אש בינונית במשך 5 דקות, רק עד שהבצל יתחיל להתרכך.
מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים גם אותן מספר דקות עד שיזהיבו מכל הצדדים.
מוסיפים את המלח, הפלפל, אבקת הקארי, רוטב תיבול הקארי והצ'ילי. מטגנים יחד מספר דקות כדי שהבשר יספוג את התיבול.
מוסיפים את קוביות הבטטות.יוצקים פנימה את חלב הקוקוס. מערבבים ומביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה ומבשלים 40 עד 50 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול. הרוטב צריך להיות פיקנטי. חמש דקות לפני גמר הבישול מוסיפים את האפונה.
בינתיים מכינים אורז בסמתי. מגישים את הבשר והרוטב על פני האורז ומקשטים בכוסברה (אם רוצים).
מגיש:
מקור: פיציריצי
שתף את המתכון