חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דג לשבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג נפלא לשבת שכל אחת ואחד יברך אותכם עליו.
דג לשבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג נפלא לשבת שכל אחת ואחד יברך אותכם עליו.
הוראות הכנה
מרכיבים
דג פרוס כמספר המנות הדרושות לארוחה. (בורי, כסיף, קרפיון וכד')
2 עגבניות קלופות
2 פלפלים חריפים ( לא חובה)
2 פלפלים אדומים יבשים
10 שיני שום קלופות (או פחות- אך כל המרבה הרי זה משובח)
כוסברה קצוצה - צרור נאה
שמן
קורט פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
כרכום - חצי כפית שטוחה
מלח - לפי הטעם
סיר רחב המתאים לבישול דגים
מסננת
אופן ההכנה
ממליחים את הדג ומניחים בצד לכשעה (בכדי שהדם הרב שבדג ייצא).
מנקים את הדג היטב ושוטפים אותו, עד שהמי השטיפה יוצאים ממש נקיים. שמים במסננת להוצאת המים ובינתיים מניחים בסיר רחב, המיועד לבישול דגים, שמן בכמות נדיבה, את התבלינים, המלח, שום וכן כוסברה קצוצה. מערבבים הכל היטב, עד לקבלת גוון יפה. לוקחים את הדג הפרוס טובלים בבלילה ומניחים אותו על פרוסות העגבנייה, טובלים את הפלפלים הירוקים והאדומים ומסדרים יפה בין פרוסות הדג, כך שהסיר ייראה צבעוני.
מדליקים את הגז, על אש בינונית. מניחים את הסיר מכוסה לבישול של כ - 20 דקות.
אין צורך בהוספת מים, מאחר והדג מפריש הרבה נוזלים בבישול, כך שיהיה רוטב נפלא לניגוב עם החלה. לאלו מאתנו שמחממים את הדג על הפלטה, אנא הניחו את הדג על מפריד כלשהו , כדי שהדג לא יישרף.
בתאבון!
מגיש:
מקור: מאיר
שתף את המתכון