הוראות הכנה
מרכיבים
דג פרוס כמספר המנות הדרושות לארוחה. (בורי, כסיף, קרפיון וכד')
2 עגבניות קלופות
2 פלפלים חריפים ( לא חובה)
2 פלפלים אדומים יבשים
10 שיני שום קלופות (או פחות- אך כל המרבה הרי זה משובח)
כוסברה קצוצה - צרור נאה
שמן
קורט פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
כרכום - חצי כפית שטוחה
מלח - לפי הטעם
סיר רחב המתאים לבישול דגים
מסננת
אופן ההכנה
ממליחים את הדג ומניחים בצד לכשעה (בכדי שהדם הרב שבדג ייצא).
מנקים את הדג היטב ושוטפים אותו, עד שהמי השטיפה יוצאים ממש נקיים. שמים במסננת להוצאת המים ובינתיים מניחים בסיר רחב, המיועד לבישול דגים, שמן בכמות נדיבה, את התבלינים, המלח, שום וכן כוסברה קצוצה. מערבבים הכל היטב, עד לקבלת גוון יפה. לוקחים את הדג הפרוס טובלים בבלילה ומניחים אותו על פרוסות העגבנייה, טובלים את הפלפלים הירוקים והאדומים ומסדרים יפה בין פרוסות הדג, כך שהסיר ייראה צבעוני.
מדליקים את הגז, על אש בינונית. מניחים את הסיר מכוסה לבישול של כ - 20 דקות.
אין צורך בהוספת מים, מאחר והדג מפריש הרבה נוזלים בבישול, כך שיהיה רוטב נפלא לניגוב עם החלה. לאלו מאתנו שמחממים את הדג על הפלטה, אנא הניחו את הדג על מפריד כלשהו , כדי שהדג לא יישרף.
בתאבון!
מגיש:
מקור: מאיר
שתף את המתכון