הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם חמאה
2 גבעולי סלרי חתוכים קטן
3 תפוחי אדמה קטנים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף גדושה חרדל משובח אמיתי
2 כפות סוכר חום (דמררה, או סוכר לבן)
½ כפית אגוז מוסקט מגורר
700 גרם ברוקולי טרי ויפה
2-3 כוסות חלב
מלח ופלפל גרוס
½ כוס שמנת לבישול (15%)
100 גרם גבינה "צ'דר", או "טל העמק" או "עמק"- מגורדים טרי (לא באריזה מוכנה)
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה, בסיר כבד עם תחתית עבה ומכסה תואם,עם הסלרי, תפו"א, חרדל ומוסקט.
מבשלים 5 דקות תוך בחישה לפעמים. בינתיים מפרקים את הברוקולי לתפרחות, קוטמים את הגבעול העירום בסכין ומקלפים את הגבעול בעזרת קולפן ירקות. מרתיחים 4 כוסות מים בקומקום החשמלי. קוצצים את התפרחת והגבעולים המקולפים, בדיסקת פריסה במעבד מזון.
מוסיפים את הירקות לסיר ומכסים במים רותחים, עד לגובה 2 ס"מ מעל לירקות. בוחשים היטב
מכסים ומבשלים, על להבה נמוכה 15 דקות.
מוציאים כמחצית מקוביות תפוח האדמה עם כוס מרק, מועכים ומחזירים לסיר.
מוסיפים את כוסות החלב, טועמים ומתקנים תיבול (המרק "אוהב" פלפל גרוס והרבה מוסקט).
לפני ההגשה, מוסיפים את הגבינה והשמנת ומחממים על להבה נמוכה.
מגישים בקערות עמוקות עם קרקרים בצד, כך שאפשר לטבול אותם במרק.
מגיש:
מקור: נירה רוסו -ידיעות אחרונות
שתף את המתכון