הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
קילו וחצי קמח
3 וחצי כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 ביצה טרופה
חצי כוס שמן
למילוי:
1 ק"ג דלעת טחונה גס במטחנת בשר
1 בצל יבש קצוץ דק
100 גר' בשר בקר טרי טחון פעם אחת במכונת בשר
1/3 כוס שמן
מלח, פלפל
אופן ההכנה
אופן הכנת המילוי: בסיר טיגון לחמם את השמן. להוסיף את הבצל לסיר ולטגן לגוון זהוב.
להוסיף לסיר את הבשר ולטגן עד קבלת גוון חום. להוסיף את הדלעת ולערבב.
להוסיף 2 כפות מים, מלח ופלפל, לערבב ולהרתיח. לבשל על אש קטנה כחצי שעה, עד אידוי הנוזלים ולערבב מידי פעם (להיזהר שלא לחרוך את המילוי).
להכנת הבצק: בקערה גדולה, לאחד את כל חומרי הבצק ולתת לו לתפוח, בין שעה וחצי לשעתיים.
ליצור 6 כדורים, ללוש כל כדור היטב ולהתפיח שוב חצי שעה.
להכנת הכיסונים: על שיש מקומח, בעזרת מערוך מקומח, לפתוח כל כדור בצק ולפרוש למשטח דק. לקמח מידי פעם על מנת שהבצק לא ידבק.
לקחת חלק מתערובת המילוי, בעזרת כפית ולהניח על הבצק, ברווחים שווים של 10 ס"מ בין אחד לשני. מניחים את המילוי רק על מחצית מהבצק הפרוס.
לקפל את מחצית הבצק הפנויה על פני המילוי, ובעזרת גלגלת שיניים, לחתוך את הבצק לצורות משולשים ומרובעים.
להניח בזהירות את הבצקים הממולאים על מגש מקומח, ולחמם סיר טיגון עמוק עם שמן עמוק היטב.
להניח בזהירות את הבצקים בשמן ולטגן, עד לקבלת גוון חום בהיר (הבצק נוגע בשמן ומתנפח). מניחים את הכיסון המטוגן על נייר סופג.
מגישים חם.
מגיש:
מקור: פינת השלושה
שתף את המתכון