חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ארוחת אורז מעדן
Votes: 2
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בקערה אחת פותרים בעיה מענגת וטעימ של ארוחה אחת צבעונית וטעימה
ארוחת אורז מעדן
Votes: 2
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בקערה אחת פותרים בעיה מענגת וטעימ של ארוחה אחת צבעונית וטעימה
הוראות הכנה
מרכיבים
3 יח' חזה עוף חתוכים לקוביות
2 כוסות אורז
2 גזרים חתוכים לרצועות גפרורים 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות.
1 עגבניה מרוסקת+8 זיתים ירוקים קצוצים+שום+מיץ מחצי תפוז -לערבב ולשים בכלי בצד.
2 בצלים בינוניים
חופן פטרוזיליה קצוצה-לשים בכלי מוכן בצד.
1 כף צנובר - קלוי בעדינות
חופן שקדים מולבנים,חופן אגוז מלך -לקלות בעדינות ולהמליח.
1כפית צימוקים מושרים במיים פושרים.
תבלין שאוהבים לאורז-כורכום או אבקת מרק או זעפרן.
פפריקה מתוקה ופלפל שחור
אופן ההכנה
מכינים אורז כמו שאוהבים עם התיבול שאוהבים.
באותו זמן שהאורז מתבשל, מקפיצים במחבת קלות, את הגזר והפלפל -מוציאים ושמים בצד.
אח"כ מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל 7 דקות ושמים בצד.
באותה מחבת עם שמן, מקפיצים את חזה העוף אחרי 8 דקות, כשהמחבת חמה
וחזי העוף בטיגון מתקדם, שופכים את תערובת העגבניה עם הזיתים - ומערבבים מיד,
ואחרי דקה מכבים. מוסיפים מעט פפריקה ופלפל שחור, ומערבבים ערבוב קל.
כאשר כל המרכיבים מוכנים, הפיצוחים קלויים והפטרוזיליה קצוצה, מרכיבים את המנה:
לוקחים קערה יפה ומכניסים לתוכה את כל האורז, על האורז מפזרים חצי מהפטרוזיליה הקצוצה,
ומעל ש מים את חזי העוף, עם כל הרוטב שנשאר במחבת, ומעל את הגזר והפלפל לסדר יפה, מעל את הפיצוחים והצימוקים, בלי המים, ומעל הכל את שארית הפטרוזיליה.
עורכים שולחן, 5 צלחות. קוראים לכולם ומניחים במרכז השולחן עם כף הגשה...
"מתי תכינו עוד פעם" כמעט בטוח שתשמעו בסוף הארוחה - מדליק ומשביע.
מגיש: kransh389
מקור: נסיון אישי
שתף את המתכון