הוראות הכנה
מרכיבים
3 יח' חזה עוף חתוכים לקוביות
2 כוסות אורז
2 גזרים חתוכים לרצועות גפרורים 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות.
1 עגבניה מרוסקת+8 זיתים ירוקים קצוצים+שום+מיץ מחצי תפוז -לערבב ולשים בכלי בצד.
2 בצלים בינוניים
חופן פטרוזיליה קצוצה-לשים בכלי מוכן בצד.
1 כף צנובר - קלוי בעדינות
חופן שקדים מולבנים,חופן אגוז מלך -לקלות בעדינות ולהמליח.
1כפית צימוקים מושרים במיים פושרים.
תבלין שאוהבים לאורז-כורכום או אבקת מרק או זעפרן.
פפריקה מתוקה ופלפל שחור
אופן ההכנה
מכינים אורז כמו שאוהבים עם התיבול שאוהבים.
באותו זמן שהאורז מתבשל, מקפיצים במחבת קלות, את הגזר והפלפל -מוציאים ושמים בצד.
אח"כ מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל 7 דקות ושמים בצד.
באותה מחבת עם שמן, מקפיצים את חזה העוף אחרי 8 דקות, כשהמחבת חמה
וחזי העוף בטיגון מתקדם, שופכים את תערובת העגבניה עם הזיתים - ומערבבים מיד,
ואחרי דקה מכבים. מוסיפים מעט פפריקה ופלפל שחור, ומערבבים ערבוב קל.
כאשר כל המרכיבים מוכנים, הפיצוחים קלויים והפטרוזיליה קצוצה, מרכיבים את המנה:
לוקחים קערה יפה ומכניסים לתוכה את כל האורז, על האורז מפזרים חצי מהפטרוזיליה הקצוצה,
ומעל ש מים את חזי העוף, עם כל הרוטב שנשאר במחבת, ומעל את הגזר והפלפל לסדר יפה, מעל את הפיצוחים והצימוקים, בלי המים, ומעל הכל את שארית הפטרוזיליה.
עורכים שולחן, 5 צלחות. קוראים לכולם ומניחים במרכז השולחן עם כף הגשה...
"מתי תכינו עוד פעם" כמעט בטוח שתשמעו בסוף הארוחה - מדליק ומשביע.
מגיש:
מקור: נסיון אישי
שתף את המתכון