brלכל חובבי הקובה יש לי בשורה חשובה : יש קובה חלבי ושוב אני אומר חלבי(לא בשרי ולא מהעיר חלב), brיש לכורדים קובה שמכינים אותו בדרך כלל רק בשבועות וכמעט ולא מכירים אותו brקוראים לו קובה מזירה. brהטעם שלו מדהים ! brאז אל תחמיצו נסו ואם אתם כמוני נשבתם בטעמו הנפלא הפיצו זאת הלאה .
|
|
brלכל חובבי הקובה יש לי בשורה חשובה : יש קובה חלבי ושוב אני אומר חלבי(לא בשרי ולא מהעיר חלב), brיש לכורדים קובה שמכינים אותו בדרך כלל רק בשבועות וכמעט ולא מכירים אותו brקוראים לו קובה מזירה. brהטעם שלו מדהים ! brאז אל תחמיצו נסו ואם אתם כמוני נשבתם בטעמו הנפלא הפיצו זאת הלאה .
|
הוראות הכנה
מרכיבים
קובה מזירה
כמות ל 20-23 קובות
מצרכים למרק:
2 שמנת (27% )
2 אשל
2 גבינה שמנה(9%)
1/2 חבילה חמאה מלוחה(50 גרם)
1 כף מלח
3 כוסות מים רותחים
2 כוסות חיטה שהושרתה לילה לפני ב 9 כוסות מים פושרים
קמח מנופה
מצרכים לקובה:
2 כוסות גירסה (שטוף פעמים שלוש)
2 כוסות סולת
250 גרם חמאה מלוחה
2 כפות שטוחות מלח
אופן ההכנה
להרתיח את החיטה עם עוד 9 כוסות מים חמים ולבשל על להבה נמוכה כ שלוש שעות (עד שהחיטה מוכנה).
להשרות את הגרסה עם מים (שיכסה מעט את הגרסה) ומעט מלח כחצי שעה.
לערבב את הגירסה והסולת , להוסיף מעט מים פושרים תוך כדי ערבוב להוסיף שתי כפות מלח (אפשר פחות לפי הטעם) ולהמשיך ללוש כשתי דקות ולסחוט קצת להתפטר מהמים העודפים ,ולתת לו לנוח עוד רבע שעה.
בנתיים לשים במחבת על אש בנונית את החמאה (250 גרם)עד שהיא נמסה ולהוסיף קמח בהדרגה עד שהחמאה המומסת מתערבבת כליל עם הקמח,לערבב עוד כ 5 דקות (כל הזמן לערבב).
לחלק את העיסה של הגרסה והסולת לעיגולים קטנים למלא כל עיגול (בגודל כדור שוקולד רושה)בתערובת של החמאה עם הקמח ולשטח מעט כל קובה ולהדק טוב טוב (כדי שהעיסה לא תדבק לידים-אפשר להעזר בצלוחית עם מים פושרים להרטיב מעט את הידים מידי פעם).
להרתיח את כל החומרים של המרק (עם החיטה).
וכל הזמן לערבב (חשוב ביותר).
לאחר שרתח המרק להכניס את הקובות ולאחר כדקה לשים על אש נמוכה מכוסה חלקית רבע שעה -עשרים דקות לערבב בזהירות מידי פעם .
(טיפ חשוב לכל סוגי הקובות להכניס את הקובות למרק רק אחרי שהמרק רותח כך הקובות לא מתפרקות).
אפשר להוסיף מלח למרק לפי הטעם .
* הכי טעים לעשות מאכל זה עם גרסה אבל יש כאלה שאוהבים לעשות זאת עם אורז (2 כוסות לכמות זו) את האורז מכניסים מיד עם החומרים של המרק אין צורך לבשל לפני.
* יש כאלה שאוהבים לעשות מאכל זה עם גריסים לא ניסיתי.
* אפשר לשחק עם כמות המים שמכניסים למרק פחות מים המרק יהיה יותר סמיך וההפך.
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון