הוראות הכנה
מרכיבים
350 גר' קמח
170 גר' חמאה
35 גר' סוכר
1. ביצה
20 גר' שמרים
70 גר' חלב
מלח,לימון מגורר
תמצית וניל
אופן ההכנה
ממיסים את השמרים בחלב.
מערבבים חמאה,סוכר,חמרי טעם וביצה, מוסיפים קמח ואת השמרים.
לשים לבצק חלק, מחלקים את הבצק לעיגולים של 60 גר' כל אחד, מכסים היטב ומקררים לפחות שעה.
מחממים את תנור האפיה ל-200 מעלות צלסיוס.
מרדדים לצורה אובלית,ממלאים,מורחים את השוליים בביצה, מגלגלים וסוגרים לצורת ירח ומורחים לפחות פעמיים בביצה.
אופים ב-200 מעלות עד שמזהיב.
לרולדה:
עובדים כמו עם בצק שמרים, יש לקרר את הבצק היטב לפני העבודה.
מחממים את תנור האפיה ל-180 מעלות צלסיוס.
ממלאים, מורחים את הקצוות בביצה ומגלגלים לרולדה.
מורחים בביצה, כשמתייבש, מורחים שוב ואופים ב-180 כ-25 דקות עד שמזהיב.
ניתן לחרוץ את הבצק לאחר הגלגול ולפני האפייה.
מגיש:
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון