חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בצק "פרסבורגר"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"פרסבורגר" הוא בצק שמקורו בהונגריה, הוא הכלאה בין בצק שמרים לבצק פריך והתוצאה היא הרולדות שמרים הנמוכות brה"סבתאיות" של פעם. brניתן להכינו כמאפה אישי.
בצק "פרסבורגר"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"פרסבורגר" הוא בצק שמקורו בהונגריה, הוא הכלאה בין בצק שמרים לבצק פריך והתוצאה היא הרולדות שמרים הנמוכות brה"סבתאיות" של פעם. brניתן להכינו כמאפה אישי.
הוראות הכנה
מרכיבים
350 גר' קמח
170 גר' חמאה
35 גר' סוכר
1. ביצה
20 גר' שמרים
70 גר' חלב
מלח,לימון מגורר
תמצית וניל
אופן ההכנה
ממיסים את השמרים בחלב.
מערבבים חמאה,סוכר,חמרי טעם וביצה, מוסיפים קמח ואת השמרים.
לשים לבצק חלק, מחלקים את הבצק לעיגולים של 60 גר' כל אחד, מכסים היטב ומקררים לפחות שעה.
מחממים את תנור האפיה ל-200 מעלות צלסיוס.
מרדדים לצורה אובלית,ממלאים,מורחים את השוליים בביצה, מגלגלים וסוגרים לצורת ירח ומורחים לפחות פעמיים בביצה.
אופים ב-200 מעלות עד שמזהיב.
לרולדה:
עובדים כמו עם בצק שמרים, יש לקרר את הבצק היטב לפני העבודה.
מחממים את תנור האפיה ל-180 מעלות צלסיוס.
ממלאים, מורחים את הקצוות בביצה ומגלגלים לרולדה.
מורחים בביצה, כשמתייבש, מורחים שוב ואופים ב-180 כ-25 דקות עד שמזהיב.
ניתן לחרוץ את הבצק לאחר הגלגול ולפני האפייה.
מגיש: אשת_פוטיפר
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון