הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם פילה דג (ניתן להשתמש בכל סוג של דג שאוהבים).
1 בצל קטן
1 שן שום
1 ביצה
4 כפות חלב (למי שרוצה מתכון פרווה - ניתן להמיר את החלב במים)
3 כפות יין לבן יבש
2 כפות פלפל חריף כתוש (למי שאוהב פחות חריף ניתן להפחית, מעבר לזה ניתן לחילופין להשתמש באבקת צ'ילי אך בכמות קטנה יותר מהמצויין)
½ ספל עגבנייה מרוסקת
6 כפות שמן
8 פרוסות לחם
1 כפית סוכר
מלח פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
להשרות את הדג במים עם מלח כ- 15 דקות, לשטוף היטב ולייבש,לחתוך את הדג לקוביות בינוניות .
בצלחת די רחבה יש לטרוף את הביצה.
לקצוץ דק את הבצל ואת שום. לחמם 3 כפות שמן, להקפיץ את הבצל עם השום, להוסיף את הפלפל החריף והעגבניות המרוסקות ולבשל במשך כ-3 דקות. מוסיפים את קוביות הדג יחד עם היין הסוכר הפלפל והמלח להמשיך לבשל כ-5 דקות נוספות.
לצקת מהתערובת על פרוסת לחם לכסות בעוד פרוסה , לטבול בביצה (לקשור בחוט ע"מ שלא ייפתח) ולטגן בשמן עד שיזהיב, להוריד מהאש, להוציא את החוט ולהגיש חם.
מגיש:
מקור: קובני
שתף את המתכון