חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עלי גפן ממולאים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עלי גפן ממולאים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
50 עלי גפן (או חוביזה) טריים גדולים
3 כוסות אורז שטוף ומסונן
1/2 ק"ג בשר שמן (כבש או בקר) קצוץ ביד
3 בצלים ירוקים קצוצים
4 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
כ-20 עלי נענע קצוצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס שמן
לבישול:
1/2 כוס מיץ לימון
מים
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים בקערית, למעט מיץ הלימון והמים.
פורשים עלה, שמים במרכזו כף מילוי. מקפלים את החלק התחתון של העלה על המילוי. אחר כך מקפלים את שני הצדדים, ומגלגלים מכוון הבסיס לכיוון קצה העלה. שימו לב שהגלגול יהיה מהודק, אך לא מהודק מדי.
מרפדים סיר בכמה עלים ומניחים עליהם את העלים הממולאים זה ליד זה בכמה שכבות. את צד הקפל מניחים כלפי מטה. מניחים על העלים צלחת כמשקולת.
מביאים לרתיחה 6 כוסות מים וחצי כוס מיץ לימון. יוצקים את מי הלימון הרותחים בעדינות אל הסיר, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה על אש נמוכה כחצי שעה עד 40 דקות.
מגיש: אלה טלמור
מקור: כה
שתף את המתכון