הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות.
למשרה:
1 חלבון
1 כף עמילן-תירס (קורנפלור)
1 כף רוטב סויה
1 כפית סוכר
1 בצל קטן
2 גבעולי סלרי אמריקאי
3 טבעות אננס
לרוטב:
4 כפות מיץ אננס מקופסת שימורים
3 כפות סוכר חום
4 כפות חומץ
מלח ופלפל
1 כף רוטב סויה
1 שן שום קצוצה
½ כפית זנגביל קצוץ
3 כפות שמן
1 כף עמילן תירס מדולל ב-2 כפות מים
¼ כוס שקדים מטוגנים
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את חומרי המשרה - חלבון, קורנפלור, סויה וסוכר - ומשרים את קוביות העוף בו למשך 30 דקות.
חותכים את הבצל הקטן לקוביות, את גבעולי הסלרי לפרוסות באלכסון ואת טבעות האננס ל-8 חתיכות כל אחת.
מערבבים היטב בקערית נפרדת את כל חומרי הרוטב עם 4 כפות מים.
בכף וחצי שמן מטגנים את קוביות העוף עד שצבען הופך ללבן, ומעבירים מיד לקערית.
בשמן שנותר מטגנים את השום הקצוץ והזנגביל, מוסיפים את הבצל ומערבבים קלות, מוסיפים את הסלרי והאננס ומערבבים כדקה. יוצקים על הכל את הרוטב ומביאים לידי רתיחה.
מחזירים למחבת עם הרוטב את נתחי העוף, מוסיפים את עמילן התירס המדולל ומחכים שירתח שוב. מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים על הכל ¼ כוס שקדים מטוגנים.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון