חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף באננס של אהרוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שלום, brלמישהו יש את המתכון של אהרוני מהספר "המטבח הסיני" לעוף באננס? br
עוף באננס של אהרוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שלום, brלמישהו יש את המתכון של אהרוני מהספר "המטבח הסיני" לעוף באננס? br
הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות.
למשרה:
1 חלבון
1 כף עמילן-תירס (קורנפלור)
1 כף רוטב סויה
1 כפית סוכר
1 בצל קטן
2 גבעולי סלרי אמריקאי
3 טבעות אננס
לרוטב:
4 כפות מיץ אננס מקופסת שימורים
3 כפות סוכר חום
4 כפות חומץ
מלח ופלפל
1 כף רוטב סויה
1 שן שום קצוצה
½ כפית זנגביל קצוץ
3 כפות שמן
1 כף עמילן תירס מדולל ב-2 כפות מים
¼ כוס שקדים מטוגנים
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את חומרי המשרה - חלבון, קורנפלור, סויה וסוכר - ומשרים את קוביות העוף בו למשך 30 דקות.
חותכים את הבצל הקטן לקוביות, את גבעולי הסלרי לפרוסות באלכסון ואת טבעות האננס ל-8 חתיכות כל אחת.
מערבבים היטב בקערית נפרדת את כל חומרי הרוטב עם 4 כפות מים.
בכף וחצי שמן מטגנים את קוביות העוף עד שצבען הופך ללבן, ומעבירים מיד לקערית.
בשמן שנותר מטגנים את השום הקצוץ והזנגביל, מוסיפים את הבצל ומערבבים קלות, מוסיפים את הסלרי והאננס ומערבבים כדקה. יוצקים על הכל את הרוטב ומביאים לידי רתיחה.
מחזירים למחבת עם הרוטב את נתחי העוף, מוסיפים את עמילן התירס המדולל ומחכים שירתח שוב. מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים על הכל ¼ כוס שקדים מטוגנים.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש: kalla
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון