הוראות הכנה
מרכיבים
סטייק פילה כמספר הסועדים
פלפל שחור גרוס
כ-25 גרם חמאה (ל-4 סטייקים)
שמנת מתוקה
מלח
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני-נמוך.
מפזרים פלפל שחור גרוס על צלחת שטוחה.
מהדקים אליו את הסטייקים משני הצדדים.
מחממים מחבת עם החמאה עד שחמה מאד.
מטגנים את הסטייקים משני הצדדים בהתאם למידת העשייה הרצויה.
מניחים את הסטייקים העשויים בתוך תבנית ומכניסים לתנור לשמור על חומו.
מגרדים את המחבת בכף עץ ומסירים את שאריות מיצי הבשר ומניחים בצד (לא לזרוק!)
מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה, ממליחים מעט ומביאים לרתיחה.
מבשלים 3-4 דקות עד שהרוטב מסמיך.
מוסיפים את המיצים שהוצאו מהמחבת קודם, מערבבים ויוצקים על הסטייקים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון