מרק עוף יהודי נחשב ל"פניצלין" הממגר את כל המחלות הנגיפיות בחורף. לכל משפחה יש את מתכון המרק שלה ולמעשה אין שוני רב בין המרשמים. אולם, למרק הזה מתווספים שני פטנטים קטנים, אחד מהם ייחודי ומעורר פליאה. אולם, התוצאה היא שכל הלוגמות ממנו מנסות לדלות את הנוסחה שמשאיר מרק ענוג זה בחיך.
|
|
מרק עוף יהודי נחשב ל"פניצלין" הממגר את כל המחלות הנגיפיות בחורף. לכל משפחה יש את מתכון המרק שלה ולמעשה אין שוני רב בין המרשמים. אולם, למרק הזה מתווספים שני פטנטים קטנים, אחד מהם ייחודי ומעורר פליאה. אולם, התוצאה היא שכל הלוגמות ממנו מנסות לדלות את הנוסחה שמשאיר מרק ענוג זה בחיך.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
עוף( ניתן חלקי עוף והפשוט ביותר: כרעיים או שוקיים של עוף קפוא, ישר מהפריזר לסיר)
בצל גדול
4 גזרים
ירקות שורש (מכל השורשים שאצל הירקן)
3 תפוחי אדמה
3 קישואים
מלח
פטרוזיליה
שמיר
אפשר: אבקת מרק
סוכר
אופן ההכנה
מרתיחים מים .
בסיר גדול (תמיד כדאי לבשל בסיר גדול כדי למנוע גלישה) מניחים עוף , ניתן עוף קפוא או חלקי עוף, ישר מהפריזר. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי העוף ובהתאם לכמויות הרצויות למרק
(ניתן 2 קומקומי מים רותחים).
מבשלים על אש בינונית ומוסיפים: גזרים קלופים וחצויים, שורש ירק קלופים, בצל גדול מחולק ל4 , קישואים קלופים ופרוסים לחלקים גדולים. מתבלים במלח לפי הטעם וניתן להוסיף גם אבקת מרק עוף . מסירים את הקצף שמתהווה ומוסיפים את תפוחי האדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
מבשלים בערך חצי שעה ואז מוסיפים: זרי ענק של פטרוזיליה ושמיר שטופים ואת תפרחת הירק שהיו לשורשים. ממשיכים לבשל בסיר מכוסה ובאש בינונית עוד כשעה.
טועמים כדי לבדוק את מינון המלח. מוסיפים לפי הטעם. ( אגב, כמה שפחות מלח -יותר בריא. אם מלוח מידי מוסיפים תפוח אדמה.תמיד לא להגזים עם המלח.) למי שמאוד מעוניין: אפשר להוסיף חצי כפית חווייג' למרק.
צרורות הירק הם שמעניקים את הטעם הייחודי למרק ולא להסס להוסיף שקית שלמה של פטרוזיליה.
כעת מגיע הפטנט הייחודי, ככל שיישמע מוזר והוא זה שמעניק טעם מיוחד ורצון לדעת מה הסוד:
מוסיפים למרק כף שטוחה של סוכר!!
מבשלים עוד חצי שעה לערך, עד שהבשר רך ונימוח.
מגישים חם עם איטריות, שקדי מרק או קניידלעך.
למאכל כמנה עיקרית: מפרקים את נתחי העוף מן העצמות ומגישים בקערת מרק ומעליהם את המרק והתוספות.
מגיש:
מקור: שפית אמריקנית
שתף את המתכון