הוראות הכנה
מרכיבים
עוף- ניתן חלקי עוף שונים והפשוט ביותר : ישר מהפריזר לשקית. אין צורך להפשיר.
פפריקה
6 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לשלושה
מלח
שום - שבבי שום, אבקת שום, שום כתוש טרי או קפוא
4 גזרים בינוניים
מעט שמן
בצל פרוס לשניים
שקית אפיה מסוג "קוקי", גדולה
אופן ההכנה
בקערה גדולה מניחים את העוף ומושחים אותו במעט שמן. בוזקים עליו פפריקה מתוקה, עד שהוא הופך אדמדם. מעסים עליו שום או מפזרים שבבי שום או אבקת שום. מכניסים את העוף (ניתן קפוא) ישר לשקית ה"קוקי". משגרים פנימה עוד מספר פלחי שום. מוסיפים את הבצל.
מכניסים את תפוחי האדמה לתוך הקערה ויוצקים עליהם מעט שמן, פפריקה מתוקה (לא להסס להוסיף כמות של פפריקה עד שכל תפוחי האדמה הופכים אדומים), מוסיפים מלח לפי הטעם וכן שום קצוץ, שלם, פרוס , באבקה או קפוא.
מנערים, בוחשים או מקפיצים את תפוחי האדמה עם כל התבלינים ומוסיפים אותם לשקית.
מוסיפים 4 גזרים קלופים, שלמים.
ניתן להוסיף מספר רצועות פלפל אדום .
סוגרים את השקית בסוגר המצורף ומניחים אותה על תבנית. מחוררים כארבעה חמישה חורים בשקית , כדי שהאדים החמים ייצאו במהלך האפיה.
אופים את העוף בתנור בחום הנמוך במעלות בודדות מ-200 , כדי למנוע פגיעה בשקית.
אופים כשעה וחצי עד שעתיים, תלוי במצב הראשוני של העוף או עד שמבחינים שהוא אפוי וצלוי היטב וגם תפוחי האדמה זהובים ואפויים. ניתן להנמיך הטמפרטורה עד להגשה.
מניחים את התבשיל על מגש או צלחת הגשה , גוזרים בסכין את אחד הפתחים ומניחים לעוף לגלוש החוצה. מסירים את תפוחי האדמה שנותרו -לפעמים צמודים לשקית - ואת יתרת הרוטב מעל הכל. מגישים מיד.
ניתן להכין את השקית מראש ולשמור אותה במקרר עד לאפיה , באותו היום.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון