הוראות הכנה
מרכיבים
4 כפות שמן זית (או שמן צמחי כלשהו)
1 בצל גדול , קצוץ.
450 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם בשר הודו או עוף)
6 שני שום קלופות ומעוכות
2-4 פלפלים חריפים ללא גרעינים, מעוכים (לא חובה)
2-3 כפות כמון
3-4 כפות אורגנו יבש
1-2 כפות פפריקה מתוקה
½- 1 פתיתי פלפל חריף מיובשים
מלח ופלפל לפי הטעם
800 גרם עגבניות בשלות עם המיץ שלהן, מעוכות
½1 - 2 כוסות שעועית אדומה , או לבנה, מבושלת מראש (אפשר ,במקום זה, 400 גרם מקופסה, מסונן מנוזלים)
אופן ההכנה
לטגן את הבצל במחבת גדולה ועמוקה ,עם 2 כפות מן השמן, על להבה בינונית ולערבב כ-10 דקות עד רכוך. להוציא לכלי נפרד.
להוסיף את 2 כפות השמן הנותרות למחבת ולחמם היטב. להוסיף את הבשר ולטגן, תוך ערבוב מתמיד עד שנוי הגוון של הבשר לצבע חום (כ-7 דקות).
להחזיר את הבצל, להוסיף את הפלפלים החריפים (אם בוחרים להוסיפם) והתבלינים.
להוסיף לבשל על אש נמוכה כ-3 דקות , תוך ערבוב, כדי לכסות את הבשר בתבלינים. להוסיף את העגבניות , להביא לרתיחה תוך ערבוב ומעיכת העגבניות. להוסיף ולבשל עוד 45 דקות על אש נמוכה תוך ערבוב לעיתים.
להוסיף את השעועית (אם רוצים) ולחמם היטב. אפשר לחמם את השעועית בכלי נפרד ולהגיש ליד תבשיל הצ'ילי . לתקן תיבול (אפשר לחזק את דרגת החריפות ע"י הוספת פתיתי פלפל חריף מיובשים).
להגיש בקערית עמוקה מלווה בלחם כפרי ואורז.
לאוהבי חריף במיוחד: מגישים את התבשיל בקעריות קטנות יותר עם רוטב צ'ילי חריף ("טבסקו" למשל).
בתיאבון (בזהירות!)
מגיש:
מקור: פיי לוי -ג'רוסלם פוסט
שתף את המתכון