הוראות הכנה
מרכיבים
1 מיכל שמנת לבישול
2 ק"ג עגבניות בשלות או 2 קופסאות שימורים של 800 גרם עגבניות מרוסקות
3 כרישות
80 גרם חמאת תנובה
3 בצלים ירוקים קצוצים
2 בצלים יבשים קצוצים
2 גזרים פרוסים דק
½ כוס ריחן (בזיליקום)קצוץ
½ שורש סלרי קצוץ דק
1 כף קמח
5-6 כוסות מרק ירקות צח
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כפית סוכר
לקרם גבינת עיזים:
¼1 כוסות חלב תנובה
300 גרם גבינת "קולאז פרומעז" חתוכה לקוביות
(גוון: במקום קרם גבינת עיזים אפשר לשים 200 גרם גבינת "צדר" מגוררת דק )
אופן ההכנה
1.חולטים את העגבניות במים רותחים כחצי דקה, קולפים וקוצצים דק. פורסים את הכרישות לפרוסות דקות (רק החלק הלבן). ממיסים בסיר כבד את החמאה מוסיפים את כל הירקות פרט לעגבניות ומאדים 10 דקות בסיר מכוסה. בוחשים מדי פעם.
2.מוסיפים את העגבניות והקמח ומבשלים 3 דקות. מוסיפים את המרק הצח מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כ- 40 דקות.
3.מרסקים את המרק במעבד ידני או מעבד מזון למחית חלקה. טועמים, משפרים
תיבול.
4.מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה. מגישים חם בעיטור קרם גבינת עיזים או זורים בכל צלחת מעט גבינת צדר מגוררת או מעט קרם פרש.
לקרם גבינת עיזים:
1.שמים את החלב בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגבינה בוחשים היטב ומבשלים על אש נמוכה עד שהגבינה נמסה והתערובת מסמיכה.
2.יוצקים בעזרת כף את הקרם בכל צלחת בצורת ספירלה (שבלול).
מגיש:
מקור: מאגר מתכוני מרקים- השף הלבן
שתף את המתכון