הוראות הכנה
מרכיבים
את הבצלים המקולפים חורצים עד למרכז ומבשלים כ-20 דקות במים. מסננים ומקררים. מפרידים את הגלדים בזהירות.
מכינים את תערובת המילוי: מטגנים בצל קצוץ (אפשר את ליבות הבצלים שפורקו), מוסיפים את הבשר הטחון ומוציאים. מטגנים קלות את האורז ומוסיפים אליו את הבשר, מוסיפים ציר בקר, מתבלים (מלח, פלפל, פלפל חריף, בהרט קציצות) ומבשלים בישול חלקי, עד לספיגת הנוזלים. מקררים את המילוי
ממלאים את הגלדים, מעמידים אותם בצפיפות בסיר נמוך שוליים ורחב. מוסיפים את הרוטב - מיץ רימונים (חמוץ), מיץ שזיפים (מתקתק) וציר עגל. מתבלים את הרוטב ומבשלים בסיר מכוסה כשעה. להכניס אותו לתנור 160 מעלות ול 1/2 שעה נוספת להשחמה ללא מכסה.
מגיש:
מקור: אורט
שתף את המתכון