הוראות הכנה
מרכיבים
1 כף חמאה
1 כף שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
חופן עלי פטרוזיליה קצוצות
2 ביצים
2 חלבונים
400 גרם גבינת ריקוטה
מלח
½ כפית אגוז מוסקט מגורר
½ כוס פירורי לחם
3/4 כוס פסטו
אופן ההכנה
מחממים במחבת כבדה את החמאה והשמן, מוסיפים את הבצל, השום והפטרוזיליה, מכסים, ומטגנים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהבצל הופך להיות רך מאד. מסירים מהאש.
במעבד מזון שמים את הביצים והחלבונים, וטורפים לתערובת קלילה וקצפית. מוסיפים את הריקוטה ומעבדים דקה נוספת, עד שהגבינה נבלעת בתערובת. מתבלים במלח ובאגוז מוסקט.
מחממים תנור לחום בינוני, משמנים בחמאה תבנית עגולה (24), שוטחים ומהדקים בתחתית את פירורי הלחם.
בוחשים את הבצל המטוגן לתערובת הריקוטה, טועמים ומתבלים שוב במלח ובאגוז מוסקט. יוצקים את התערובת על שכבת פירורי הלחם, אופים כ-15 דקות עד שהטארט מוצק.
מוציאים מהתנור, מורחים עליו את הפסטו, ואופים כ-10 דקות נוספות.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור: בת' אילון
שתף את המתכון