הוראות הכנה
מרכיבים
2-3 בצלים קצוצים
5-10 ענפי עירית קצוצים
2 תפוחי אדמה קצוצים
כפית תימין טרי
מלח
פלפל שחור גרוס 2 ביצים
50 גר´ גבינה כחולה
900 מ"ל ציר ירקות
350 מ"ל שמנת
שמן זית
אופן ההכנה
מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה עד לקבלת קצף יציב. מקפלים בעדינות גבינה כחולה ועירית ומקררים. (שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר יומיים- שלושה). את הקצפת המלוחה ניתן להגיש עם כל דג מאודה או ירקות טריים.
בסיר כבד מזהיבים היטב את הבצל ותפוחי האדמה (מערבבים מפעם לפעם על מנת שתפוחי האדמה לא ידבקו לסיר). מוסיפים תימין, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן עד לריכוך תפוחי האדמה
(כ 10 דקות).
מכסים במים ומבשלים כ 15 דקות.
מוסיפים ציר ירקות, מורידים מהאש וטוחנים את המרק. בודקים תיבול ובמידת הצורך מוסיפים מלח ופלפל.
את שארית השמנת המתוקה מערבבים עם החלבונים. מביאים להשוות טמפ´ (יוצקים מעט מהמרק לתערובת תוך כדי ערבוב), מוסיפים למרק וממשיכים לטחון עד לקבלת קרם אחיד וקטיפתי.
יוצקים את המרק לצלחות אישיות ומקשטים בכדור קצפת מלוחה ומעט עירית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון