הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים בינוניים
6 כפות שמן זית
מלח
לבשר:
400 גרם סינטה משוישת
4 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
1 בצל גדול קלוף וקצוץ
3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות (אפשר מקופסה)
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
טחינה
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
חוצים חצילים לאורכם, כולל העוקץ, מניחים על תבנית אפייה ומושחים בשמן זית. בוזקים מלח ואופים 20-15 דקות להשחמה קלה וריכוך.
מכינים את המלית: חותכים את הסינטה לקוביות קטנות של 1 סמ.
מחממים 2 כפות שמן במחבת. מטגנים לשנייה את השום, מוסיפים בצל, מזגגים ומרככים. מוסיפים עגבניות, מתבלים ומבשלים כ-5 דקות, כך שהקוביות עדיין מוצקות.
מחממים מחבת כבדה, מערבים את קוביות הסינטה בשמן הזית הנותר, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים להשחמה בזריזות. מוסיפים למחבת את העגבניות והבצל, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
מרכיבים את המנה: מניחים את החציל על צלחת הגשה וחורצים חריץ במרכזו, על מנת לפנות מקום למלית. מניחים כף מתערובת הבשר במרכז, ומעל יוצקים טחינה ובוזקים כוסברה קצוצה. מגישים עם פוקאצה חמה.
מגיש:
מקור: אבי שטייניץ (תמונה:אילון פז)
שתף את המתכון