חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חציל עם קוביות בשר וטחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חצאי חציל במילוי קוביות עסיסיות של בשר, בהשפעה תורכית. חשוב להשתמש בבשר טרי ומיושן, אחרת המנה עלולה להתקבל יבשושית.
חציל עם קוביות בשר וטחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חצאי חציל במילוי קוביות עסיסיות של בשר, בהשפעה תורכית. חשוב להשתמש בבשר טרי ומיושן, אחרת המנה עלולה להתקבל יבשושית.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים בינוניים
6 כפות שמן זית
מלח
לבשר:
400 גרם סינטה משוישת
4 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
1 בצל גדול קלוף וקצוץ
3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות (אפשר מקופסה)
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
טחינה
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
חוצים חצילים לאורכם, כולל העוקץ, מניחים על תבנית אפייה ומושחים בשמן זית. בוזקים מלח ואופים 20-15 דקות להשחמה קלה וריכוך.
מכינים את המלית: חותכים את הסינטה לקוביות קטנות של 1 ס”מ.
מחממים 2 כפות שמן במחבת. מטגנים לשנייה את השום, מוסיפים בצל, מזגגים ומרככים. מוסיפים עגבניות, מתבלים ומבשלים כ-5 דקות, כך שהקוביות עדיין מוצקות.
מחממים מחבת כבדה, מערבים את קוביות הסינטה בשמן הזית הנותר, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים להשחמה בזריזות. מוסיפים למחבת את העגבניות והבצל, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
מרכיבים את המנה: מניחים את החציל על צלחת הגשה וחורצים חריץ במרכזו, על מנת לפנות מקום למלית. מניחים כף מתערובת הבשר במרכז, ומעל יוצקים טחינה ובוזקים כוסברה קצוצה. מגישים עם פוקאצ’ה חמה.
מגיש: יוסף ל
מקור: אבי שטייניץ (תמונה:אילון פז)
שתף את המתכון