הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
3 גזרים, קלופים וחתוכים לקלחים או לקוביות
2 כוסות עדשים כתומים
ענף רוזמרין (לא חובה)
2 כפות אבקת מרק
10 כוסות מים
מלח ופלפל שחור
מיץ מחצי לימון
1.5 כוסות אטריות שטוחות בינוניות, לא מבושלות
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שיתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזרים ומערבבים עוד דקה או שתיים.
2. מוסיפים לסיר את העדשים, מערבבים ונותנים להם להתלהט. כעת מוסיפים גם את המים, אבקת המרק וענף הרוזמרין.
3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך והעדשים מתפוררים (כשעה). מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. מוסיפים את האטריות, מכבים את האש ומכסים את הסיר. כעבור כ-10 דקות האטריות יהיו רכות והעמילן שיפרישו יסמיך עוד את המרק. אם המרק סמיך מדי לטעמכם, דללו בעוד מעט מים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון