חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עדשים כתומים עם אטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נזיד סמיך וטעים מאוד, בריא, קל להכנה, עשוי ברובו ממצרכי מזווה ואהוב אפילו על ילדים בררנים.
מרק עדשים כתומים עם אטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נזיד סמיך וטעים מאוד, בריא, קל להכנה, עשוי ברובו ממצרכי מזווה ואהוב אפילו על ילדים בררנים.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
3 גזרים, קלופים וחתוכים לקלחים או לקוביות
2 כוסות עדשים כתומים
ענף רוזמרין (לא חובה)
2 כפות אבקת מרק
10 כוסות מים
מלח ופלפל שחור
מיץ מחצי לימון
1.5 כוסות אטריות שטוחות בינוניות, לא מבושלות
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שיתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזרים ומערבבים עוד דקה או שתיים.
2. מוסיפים לסיר את העדשים, מערבבים ונותנים להם להתלהט. כעת מוסיפים גם את המים, אבקת המרק וענף הרוזמרין.
3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך והעדשים מתפוררים (כשעה). מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. מוסיפים את האטריות, מכבים את האש ומכסים את הסיר. כעבור כ-10 דקות האטריות יהיו רכות והעמילן שיפרישו יסמיך עוד את המרק. אם המרק סמיך מדי לטעמכם, דללו בעוד מעט מים.
מגיש: יוסף ל
מקור:
שתף את המתכון