הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת בצק עלים
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
3 בצלים קצוצים
סלסלת פטריות חתוכות
מלח, פלפל שחור גרוס
100 גרם מרגרינה
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
שולקים במים את קוביות תפוחי האדמה עד שיתרככו.
מטגנים את הבצל הקצוץ עד שיהיה מעט שקוף ומוסיפים את הפטריות. מערבבים כמה דקות עד שהפטריות מתרככות מעט ומכבים את האש.
כאשר תפוחי האדמה מתרככים מאד, מתבלים אותם במלח ופלפל ומועכים אותם בעודם חמים עם המרגרינה (בדיוק כפי שעושים פירה). מוסיפים את הבצל והפטריות ומערבבים.
פותחים בצק עלים ומרדדים. חותכים למלבנים, ממלאים במחית תפוחי האדמה וסוגרים אחד על השני. מניחים אותם כשהפתח על תחתית התבנית, מושחים בביצה טרופה ואופים בחום בינוני, עד שהבצק משחים.
* בכל פעם שאני עובדת עם בצק עלים, נשארות "שאריות". אז אני לוקחת אותן, מרדדת, וחותכת את הבצק לרצועות באורך 5-7 ס"מ וברוחב 1 ס"מ, מורחת בביצה ולעתים אף מפזרת סומסום מעל, ואופה. הילדים שלי מכירים את זה כ"אצבעות ילדים".
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון