הוראות הכנה
מרכיבים
1ק''ג רצועות פרגיות שטופות ומסוננות
מעט שמן
מלח, פלפל
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק (תוצרת תאילנד, בקבוק 750 גרם, נמצא בכל סופרמרקט באגף הרטבים או באגף מוצרים מהמזרח הרחוק)
1 כוס חלב קוקוס (קופסת שימורים , לנער היטב לפני הפתיחה. נמצא בכל סופרמרקט באגף מוצרי המזרח הרחוק או באגף הטבע)
2 כפות רוטב סויה (אמיתי)
אופן ההכנה
אופן הכנה-אופציה ראשונה:
1. לחמם היטב מחבת כבדה עם שמן.
2. להכניס את רצועות הפרגיות, לתבל במלח ופלפל ולבשל עד ריכוך. (15-20 דקות).
3. להוסיף רוטב צ'ילי, ולערבב היטב.
4. להוסיף חלב קוקוס ורוטב סויה, ולערבב היטב,
5. לתבל לפי הטעם.
6. להגיש על אורז לבן או קוסקוס.
אופן הכנה אופציה שניה: ( לא מתאימה למאוד רעבים )
1. להשרות את רצועות הפרגיות ברוטב צ'ילי, רוטב סויה וחלב קוקוס.
2. לתבל בפלפל שחור ומעט מלח. להשאיר כמה שעות או לילה.
3. לחמם שמן בסיר בינוני, להכניס את הפרגיות המושרות ברוטב והחלב
4. לבשל עם מכסה עד ריכוך.
5. לתבל לפי הטעם .
( התוצאה באופן הכנה זה עשירה ברוטב.)
הערות:
אפשר להמיר ½ כוס רוטב צ'ילי מתוק ברוטב צ'ילי חריף על אחריותכם בלבד.
אפשר ואף רצוי להגיש ליד התבשיל פאפיה חתוכה או מנגו חתוך. הולך נפלא יחד.
מגיש:
מקור: 2eat
שתף את המתכון