הוראות הכנה
מרכיבים
לברוסקטה:
פרוסה עבה של לחם כפרי לבן
1 שן שום
1 כף שמן זית
חומרים לפלפלים:
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
למרינדת פלפלים:
1 ענף טימין
1 ענף רוזמרין
1 ענף אורגנו
1 שן שום אפויה
50 מ"ל שמן אגוזים
50 מ"ל שמן זית כתית מעולה
10 מ"ל חומץ בלסמי
1 בצל ירוק פרוס
למרינדת סינטה:
100 גרם סינטה פרוסה לרצועות דקות
25 מ"מ חומץ פטל
25 מ"מ סיידר
25 מ"מ חומץ שמפנייה
כף מלח אטלנטי
1 כף סוכר חום כהה
חומרים לקטיפת בזיליקום ודבש:
1 כף חרדל דוז'וין
1 כף דבש
20 עליי בזיליקום
2 ענפי שמיר
אופן ההכנה
1. מורחים את שן השום על פרוסת הלחם, מזליפים מעט שמן זית וקולים קלות בתנור
2. קולים את הפלפלים בתנור, קולפים וחותכים לרצועות
3. משרים את הפלפלים 24 שעות במרינדה
4. משרים את פרוסות הסינטה 24 שעות במרינדה
5. מעבדים את כל חומרי הקטיפה במכתש ועלי עד לקבלת מחית עם מרקם קטיפתי. גם מעבד מזון, או מג'ימיקס בשפת העם, יעשה את העבודה.
הרכבת המנה:
על גבי הברוסקטה מניחים מעט פלפל כבוש, מעל מניחים רצועת סינטה כבושה
ועליה נגיעה של קטיפת בזיליקום
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות מסעדת רוני ג'יימס
שתף את המתכון