הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילטים נקיים מעצמות של מוסר-ים (כ- 180 גרם כל אחד)
שמן זית
מלח
טימין
קרם ארטישוק:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
1.5 ליטר ציר ירקות
100 מ"ל שמנת מתוקה
מיץ לימון מלימון אחד
מלח
תוספת ארטישוק:
2 ארטישוק קלופים (לבבות)
2 עגבניות ללא קליפה וגלעינים (פילה)
2 בצלים ירוקים חתוכים ברוחב 5 ס"מ (כולל הלבן)
2 שיני שום פרוסות
2-3 עלי מרווה
כף עלי זעתר טרי
מיץ לימון
אופן ההכנה
דגים
1. משמנים בשמן זית, ממליחים, זורים טימין.
2. צולים במחבת כ- 2-3 דקות
קרם ארטישוק
1. מבשלים ארטישוק ירושלמי עד לריכוך בנוזל הירקות.
2. מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה, מוסיפים שמנת, לימון ומלח.
תוספת ארטישוק
1. חולטים את הארטישוק כ- 5 דקות במים חמים.
2. מטגנים שום, מוסיפים עגבניות, בצלים ושאר המצרכים.
3. מוסיפים את הארטישוקים החלוטים. מתבלים במלח ולימון.
אופן ההגשה:
במרכז הצלחת מניחים את קרם הארטישוק, מעל תוספת הארטישוק ומעל את פילה הדג.
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות שף אביב משה ומסעדת מסה
שתף את המתכון