הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג גרעיני חומוס מושרים מראש ומבושלים לפחות 3 שעות
2 חופנים מלאים בזיתים שחורים
2 תפוחי-אדמה בגודל בינוני
2 גזרים גדולים
4 בצלים
3 "מקלות סלרי"
2 פלפלים אדומים(גמבות)
צרור קטן של עלי פטרוזיליה
צרור קטן של עלי כוסברה
3 חופנים מלאים בעלי תרד טריים ושטופים היטב
7 כפות גדושות ברסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון
1 כפית כורכום
8 כפות שמן זית
7 שיני שום
מלח פלפל לפי טעם אישי [בסוף הבישול]
לאוהבי החריף, מומלץ להוסיף צ'ילי טרי.
אופן ההכנה
את הירקות חותכים לקוביות גסות, ואז לאדות בסיר עם שמן זית.
לאחר מכן מוסיפים את הזיתים ואת החומוס, מערבבים היטב ומוסיפים את רסק העגבניות.
מבשלים את כל הרכיבים כ-10 דקות בזהירות רבה על-מנת שלא ידבקו לסיר.
לאחר מכן מוסיפים מים פושרים/חמים .[כמות המים היא בערך עד גובה הידיות של הסיר ]
מבשלים בתחילה על טמפרטורה / אש גבוהה ולאחר מנמיכים.
זמן הבישול מרגע הרתיחה הוא כ-3 שעות.
כאשר המרק מוכן מוסיפים את התרד ואת כל צמחי התבלין הנותרים, וכמובן משלימים טעם עם מלח ופלפל.
מגיש:
מקור: השף משה שגב (תמונה: ASAP)
שתף את המתכון