חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"פנה קוטה" עם קרמל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צריך לחכות לילה שלם למעדן הלבן הזה שיצא מהמקרר. אבל נראה לי שזה שווה את זה. brכדי לחלץ בקלות את הפנה קוטה מהספל/תבנית בסיום, כדאי לטבול את הספל ל-10 שניות בכלי עם מים רותחים ואז להפוך, וכל זה בלי לקבל כוויה ובלי שהמים הרותחים יגעו בפנה קוטה. br br
"פנה קוטה" עם קרמל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צריך לחכות לילה שלם למעדן הלבן הזה שיצא מהמקרר. אבל נראה לי שזה שווה את זה. brכדי לחלץ בקלות את הפנה קוטה מהספל/תבנית בסיום, כדאי לטבול את הספל ל-10 שניות בכלי עם מים רותחים ואז להפוך, וכל זה בלי לקבל כוויה ובלי שהמים הרותחים יגעו בפנה קוטה. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
לקרמל:
1/2 כוס סוכר
100 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם שוקולד לבן קצוץ דק
לפנה קוטה:
1/2 ליטר שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
125 מ"ל חלב או שמנת
1 מקל וניל חצוי לאורכו
2 כפות ליקר תפוזים
12 גרם ג'לטין (שקית אחת פחות 1/4 כפית), או 2 עלי ג'לטין
1/2 כוס מים רותחים
כלים:
7-8 תבניות אלומיניום קטנטנות, אישיות. או ספלי אספרסו/קפה קטנים.
אופן ההכנה
1. מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר במחבת וממיסים מעל להבה נמוכה. כשהסוכר משחים ומתחיל להפוך לקרמל, מנערים את המחבת ומערבבים, אבל ממש בעדינות כדי לא ליצור גושי סוכר. כשכל הסוכר נמס, מוסיפים את השמנת, מורידים מהאש ומערבבים. מוסיפים גם את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי. יוצקים לכל תבנית שכבה של חצי ס"מ. אם יש שאריות – יוצקים אותן לעוד כמה תבניות.
2. מכינים את הפנה קוטה: שמים את השמנת המתוקה, הסוכר ומקל הוניל בסיר ומביאים לרתיחה.
3. בינתיים ממיסים את הג'לטין במים הרותחים. אם אתם משתמשים בעלי ג'לטין, יש להשרות אותם קודם במים קרים עד שיתרככו ורק אז לסחוט ולהמיס במים רותחים.
4. מוסיפים את הג'לטין המומס, הליקר והחלב, או השמנת. מערבבים היטב. מוציאים את מקל הוניל ומגרדים את תוכנו בעזרת סכין אל תוך תערובת השמנת.
5. יוצקים את השמנת לתבניות האלומיניום עם הקרמל. מקררים לטמפרטורת החדר ורק אז מעבירים למקרר ל – 4 שעות צינון לפחות, ורצוי - ללילה שלם.
6. מותחים מעט את את קצוות התבנית ומעבירים סכין ביניהן לבין הפנה קוטה. מניחים מעל צלחת והופכים את כל הקונסטרוקציה. מנערים טיפה את התבנית ומרימים. הפנה קוטה תישאר על הצלחת. עד שתיעלם.
מגיש: יוסף ל
מקור: ליאור אדרי
שתף את המתכון