חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיננסייר נענע
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ספק עוגות ספק עוגיות, זה מה שקורה כששקדים ונענע מתיידדים.
פיננסייר נענע
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ספק עוגות ספק עוגיות, זה מה שקורה כששקדים ונענע מתיידדים.
הוראות הכנה
מרכיבים
300 גר' סוכר
200 גר' חלבון
140 גר' שקדים טחונים
95 גר' קמח
חצי כפית אבקת אפיה
180 גר' חמאה
10 עלי נענע קצוצים לרצועות דקות
תמצית מנטה (להשיג בחנויות מתמחות)
אופן ההכנה
1. ממיסים בסיר את החמאה וממשיכים לבשל עד שהחמאה משנה את צבעה לצבע חום בהיר. כך קיבלנו חמאה בטעם אגוזי קל (בר נואזט). מסננים ומניחים בצד.
2. בקערת מיקסר מערבבים באמצעות וו הגיטרה את הסוכר והחלבון, עד לקבלת קצף לבן רך.
3. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבלים עד שהם נבלעים בתערובת.
4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה.
5. בהדרגה, מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבול, עד שהיא נבלעת במסה.
6. לקבלת פיננסיירים בטעם נענע- מוסיפים בשלב זה את הנענע הקצוצה ומס' טיפות של תמצית מנטה.
7. מקררים את המסה, רצוי במשך לילה. למחרת היא תהיה יותר נוחה לעבודה. נ
8. יתן לזלף בתוך מנג'טים או בתוך תבניות שקעים קטנים מסיליקון.
אופים ב- 180 מעלות כ-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב יפה.
לגיוון:
- מעל העוגיה ניתן לפזר פירות יער (אפשר גם קפואים)
מגיש: יוסף ל
מקור: המתכון באדיבות הקונדיטורית אתי אייזן וקייטרינג שקדים
שתף את המתכון