הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות + 2 כפות קמח (300 גר')
1/4 כפית מלח
100 גר' אבקת סוכר
200 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמנת מתוקה
קליפה מגוררת מלימון אחד
חצי כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים + 1 חלמון נוסף להדבקה
סוכר לקישוט (למי שאוהב מתוק)
אופן ההכנה
מעבדים במג'ימיקס 2 קמח, מלח, אבקת סוכר וחמאה עד שנוצרים פירורים. אני עושה את השלב הזה בידיים (אין לי מג'ימיקס), אבל אם השלב הזה מתארך מעבר לדרוש, העוגיות יאבדו מפריכותן.
מוסיפים חלמונים, תמצית וניל, שמנת מתוקה, קליפת לימון ומעבדים עד לכדור בצק. אם יבש מידי מוסיפים מים ממש קרים. אם רטוב מידי מוסיפים ממש מעט קמח.
עוטפים בניילון נצמד, משטחים לצורת פיתה ומקררים ל- 4 שעות.
מוציאים מהמקרר ויוצרים 2 גלילים בקוטר של 3 ס"מ כל אחד. צריך לעבוד יחסית מהר כי הידיים החמות ממיסות את החמאה. מורחים על כל גליל שכבה דקה של חלמון ומגלגלים בתוך אגוזי לוז.
מחזירים למקרר להתגבשות לחצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
מוציאים את הגלילים ופורסים לעוגיות עגולות של חצי ס"מ, מסדרים על נייר אפיה.
אופים 10-15 דקות
שומרים בכלי אטום ואוכלים בטווח של שבוע (אפשר להקפיא את אחד הגלילים ולפני האפייה להפשיר לילה במקרר)
מגיש:
מקור: סו שף
שתף את המתכון