הוראות הכנה
מרכיבים
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
1/3 כוס שמן
¼ כוס מיץ תפוזים
½2 כוסות קמח תופח
¼ כוס קינמון
קליפה מגוררת דק מחצי תפוז
ביצה טרופה
לזרייה: זרעי שומשום או פרג לא טחון (או שניהם)
אופן ההכנה
1. טורפים את הסוכר והביצה בקערה, לתערובת תפוחה ובהירה (הכי קל במיקסר יד חשמלי). מוסיפים, בהדרגה ותוך כדי טריפה, את השמן ומיץ התפוזים. מוסיפים את הקמח, הקינמון וקליפת התפוז. מערבבים עד לקבלת בצק רך, שאותו לשים במשך דקה או שתיים עד שהוא חלק (אם צריך, מוסיפים מעט קמח או מעט מים).
2. בסכין חדה מחלקים את הבצק ל-32 חתיכות שוות (חותכים לרבעים, חוצים את הרבעים לשמיניות, וממשיכים לחצות עוד פעמיים).
3. מגלגלים כל חתיכת בצק לנקניק בעובי של כסנטימטר ובאורך של כ-12 ס"מ, וסוגרים לצורת כעך עגול. מעבירים את הכעכים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (לא מצופפים, כדי לאפשר לכעכים לתפוח).
4. מורחים את הכעכים בביצה טרופה בעזרת מברשת, וזורים עליהם שומשום, פרג או תערובת שלהם. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהכעכים מתחילים להזהיב (20-25 דקות). מצננים על רשת לעוגיות.
5. הכעכים מתקבלים פריכים במידה מתונה. לכעכים פריכים מאוד - מקררים את התנור עד לכ-100 מעלות, מכניסים פנימה את הכעכים האפויים, מכבים את התנור ומשאירים אותם בפנים בדלת סגורה עוד כשעה).
מגיש:
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון