הוראות הכנה
מרכיבים
25 גרם חמאה
50 גרם שוקולד מריר
כוס וחצי חלב
½ כוס מים
3 כפות סוכר
1 ביצה
1 כף קקאו
1 כפית קינמון
1 כוס קמח מלא
¾2 כוסות קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
לציפוי:
1 ביצה, טרופה
1/3 כוס סוכר
1 כף קינמון
אופן ההכנה
1. בקערית ממיסים את החמאה והשוקולד (על אדים, או בחימום זהיר במיקרוגל). בקערה גדולה מערבבים את תערובת השוקולד והחמאה עם החלב, המים, הסוכר, הביצה, הקקאו, הקינמון, שני סוגי הקמח והשמרים, עד ליצירת בצק גמיש. לשים באופן נמרץ במשך כ-7 דקות. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים.
2. מועכים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר, ומחלקים ל-10 חתיכות שוות. מעצבים את הבצק לצורת בייגלס, כמו במתכון הבסיסי, ומניחים בצד כרבע שעה.
3. בסיר רחב מחממים כ-4 ליטרים מים לרתיחה מתונה. מבשלים את טבעות הבצק במים הרותחים (שתיים-שלוש טבעות בכל פעם), עד שהבייגלס תופחים (כדקה מכל צד). מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
4. מערבבים את הסוכר והקינמון לציפוי ומניחים בצלחת שטוחה. מושחים את הבייגלס המבושלים בביצה טרופה, ומצפים בתערובת הסוכר והקינמון.
5. אופים בחום של 250 מעלות, עד שהבייגלס שחומים יפה (17-20 דקות).
מגיש:
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון