הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח לחם לבן
½1 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים (או 15 גרם שמרים טריים)
1 כוס + 2 כפות מים פושרים
4 כפות שמן זית
להברשה:
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים את הסוכר והשמרים היבשים ומערבבים עם הקמח (אם משתמשים בשמרים טריים ממיסים אותם בנפרד עם הסוכר במים, משהים כ-10 דקות עד שיתססו ואז מוסיפים אל שאר החומרים ויוצרים בצק).
2. מוסיפים את המים והשמן ומאחדים את כל החומרים לבצק. לשים את הבצק כ-10 דקות עד שיהפוך גמיש ורך.
3. מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי.
4. מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, לשים קצרות ומחלקים ל-12 חלקים שווים.
5. מגלגלים כל חלק לכדור חלק בתוך כף יד קמורה על גבי משטח נקי מקמח. (אם הבצק יבש ומחליק על המשטח, מנגבים את המשטח מדי פעם במטלית לחה, כדי שהבצק יוכל להיאחז בו).
6. מניחים את הכדורים על משטח העבודה כשהצד החלק שלהם כלפי מעלה, מכסים במגבת וממתינים כ-5 דקות.
7. לוקחים את הכדור שנוצר ראשון, לוחצים את החלק התחתון של הבצק באצבעות כלפי פנים הכדור, וסוגרים כך שייוצר גליל קטן והדוק. מניחים את הגליל על המשטח כשצד הקיפול כלפי מטה וצובטים את שני הקצוות תוך כדי משיכה קלה, עד שתיווצר צורת "עלה" מחודד משני הקצוות.
8. מכינים כך את כל הלחמניות ומעבירים אותן לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. מכסים בניילון או במגבת ומשהים לתפיחה כ-55-45 דקות.
9. מברישים בעדינות את הלחמניות שתפחו בשמן הזית.
10. במספריים קטנים וחדים, גוזרים בכל לחמנייה "קוצים" בדוגמת "קשקשי דג", כך: את המספריים מחזיקים בזווית של כ-45 מעלות כלפי בצק הלחמנייה וגוזרים בתנועה אחד "קוץ" קטן בקצה הלחמנייה, ליד ה"שפיץ" שלה. לידו גוזרים "קוץ" נוסף וכן הלאה על פני כל הלחמנייה, שורה אחרי שורה של "קוצים" צפופים, גזורים באותו כיוון ובאותה זווית, עד שמגיעים לצד השפיץ השני של הלחמנייה.
11. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה 190°, ואופים כ-25 דקות, או עד להשחמה.
12. מוציאים את הלחמניות ומעבירים אותן לצינון על רשת.
מגיש:
מקור: סמדר זורע-ברמק
שתף את המתכון