הוראות הכנה
מרכיבים
5 יחידות פילה סלמון (250 גרם כל יחידה)
5 יריעות נייר אלומיניום בגודל 30X30 ס"מ
מלח, פלפל שחור טחון טרי
150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
4 בצלים ירוקים קצוצים דק
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
5 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
1/2 כוס יין לבן יבש
80 גרם חמאה חתוכה ל-5 קוביות
לרוטב השמנת:
2 גביעים שמנת תנובה 15%
1/2 כוס מיונז משובח
2 כפות חרדל גרגרים
2 מלפפונים חמוצים מגוררים דק
1/4 כוס עירית קצוצה
4 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כפית חזרת לבנה (לא הכרחי)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). שמים במרכז כל יריעת נייר אלומיניום את הדג. מתבלים במלח ובפלפל, זורים מעל את הפטריות, הבצל, הפטרוזיליה והשום. מערבבים את מיץ הלימון והיין ויוצקים על כל דג.
2. שמים על כל דג קובית חמאה מקפלים את יריעת האלומיניום מעל הדג, מהדקים וסוגרים היטב. מסדרים את הדגים העטופים בתבנית ואופים כ-20 דקות.
3. מוציאים את הדגים מהעטיפה מסדרים בצלחת אישית ומגישים בצד את הרוטב.
להכנת הרוטב:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומצננים היטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון