הוראות הכנה
מרכיבים
1 לימון
½ 1 כוסות אורז לבן ארוך
3 כוסות מים
¼ 1 כוסות בצל ירוק קצוץ
4 כפות בצל מטוגן יבש
1 כפית מלח
1/3 כוס זיתים שחורים (רצוי קלמנטה), מגולענים וקצוצים
2 כפות פטרוזיליה יבשה
אופן ההכנה
בעזרת קולפן ירקות, קולפים מהלימון רצועות דקות של קליפה צהובה.
2. מחממים את השמן בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים עד שהוא מתרכך, בערך 2 דקות.
3. מוסיפים לסיר את המים, האורז, המלח, הבצל המטוגן וקליפות הלימון. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שהמים התאדו והאורז רך (בערך 20 דקות).
4. מוציאים את קליפות הלימון. מוסיפים את הפטרוזיליה והזיתים, מערבבים, מכסים ומעמידים בצד ל5- דקות.
5. מעבירים לקערה ומגישים
מגיש:
מקור: תבליני מימון
שתף את המתכון