חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פטריות פורטבלו עם בצק עלים ורוטב צרפתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה ראשונה, או מנה לאירוח מושקעת ומרשימה.
פטריות פורטבלו עם בצק עלים ורוטב צרפתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה ראשונה, או מנה לאירוח מושקעת ומרשימה.
הוראות הכנה
מרכיבים
לפטריות:
5 כפות חומץ בלסמי
½ כוס שמן זית
4 ענפי טימין טריים
4 שיני שום פרוסות
מלח
פלפל שחור גרוס
30 פטריות פורטבלו קטנות
למאפה:
250 גרם בצק עלים
1 חלמון ביצה טרוף לציפוי
לרוטב:
2 בצלי אשלוט קצוצים דק
1 כף חומץ יין אדום
¼ כוס יין אדום יבש
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
לפטריות:
מערבבים את כל חומרי הפטריות (בלי הפטריות) לקערה ומשהים ללילה.
מכניסים את הפטריות לקערה עמוקה ויוצקים מעליה את המשרה, ומקפיצים היטב.
משהים 3-4 שעות.
מוציאים את הפטריות מהמשרה ומכניסים לתבנית אפייה מתחת לגריל חם.
קולים כ-30 שניות מכל צד.
למאפה:
מרדדים את הבצק לעובי כחצי ס"מ וחותכים לעיגולים בגודל הרצוי.
מברישים בחלמון ביצים ומניחים על נייר אפייה בתוך תבנית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה לכ-10 דקות, או עד שהבצק מתנפח ומזהיב.
משהים במקום חם.
לרוטב:
מכניסים את בצלי האשלוט לסיר קטן עם החומץ והיין.
מעמידים את הסיר על להבה בינונית ומביאים לרתיחה עד שהנוזל יצטמצם לכמות אותה מכילה כף שטוחה.
מכבים את האש וטורפים פנימה במערבל יד את החמאה, כל פעם כמה קוביות עד שהרוטב ייעשה סמיך וקטיפתי. יש להיזהר לא להקציף יותר מדי, כדי שהרוטב לא יתקלקל.
להגשה:
מסדרים את הפטריות במעגל בצלחות אישיות, מניחים את המאפה בצק במרכז, יוצקים את הרוטב על הפטריות, ומגישים.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש: kalla
מקור: גורמה
שתף את המתכון