הוראות הכנה
מרכיבים
לפטריות:
5 כפות חומץ בלסמי
½ כוס שמן זית
4 ענפי טימין טריים
4 שיני שום פרוסות
מלח
פלפל שחור גרוס
30 פטריות פורטבלו קטנות
למאפה:
250 גרם בצק עלים
1 חלמון ביצה טרוף לציפוי
לרוטב:
2 בצלי אשלוט קצוצים דק
1 כף חומץ יין אדום
¼ כוס יין אדום יבש
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
לפטריות:
מערבבים את כל חומרי הפטריות (בלי הפטריות) לקערה ומשהים ללילה.
מכניסים את הפטריות לקערה עמוקה ויוצקים מעליה את המשרה, ומקפיצים היטב.
משהים 3-4 שעות.
מוציאים את הפטריות מהמשרה ומכניסים לתבנית אפייה מתחת לגריל חם.
קולים כ-30 שניות מכל צד.
למאפה:
מרדדים את הבצק לעובי כחצי ס"מ וחותכים לעיגולים בגודל הרצוי.
מברישים בחלמון ביצים ומניחים על נייר אפייה בתוך תבנית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה לכ-10 דקות, או עד שהבצק מתנפח ומזהיב.
משהים במקום חם.
לרוטב:
מכניסים את בצלי האשלוט לסיר קטן עם החומץ והיין.
מעמידים את הסיר על להבה בינונית ומביאים לרתיחה עד שהנוזל יצטמצם לכמות אותה מכילה כף שטוחה.
מכבים את האש וטורפים פנימה במערבל יד את החמאה, כל פעם כמה קוביות עד שהרוטב ייעשה סמיך וקטיפתי. יש להיזהר לא להקציף יותר מדי, כדי שהרוטב לא יתקלקל.
להגשה:
מסדרים את הפטריות במעגל בצלחות אישיות, מניחים את המאפה בצק במרכז, יוצקים את הרוטב על הפטריות, ומגישים.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור: גורמה
שתף את המתכון