הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם בצק "פילאס" מוכן
למלית:
500 גרם מנגולד
250 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
ביצה אחת
2 כפות פירורי לחם
קורט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל
לציפוי:
ביצה טרופה
זרעי שומשום או קצח
אופן ההכנה
מפרידים את גבעולי המנגולד הלבנים מהעלים הירוקים, את הגבעולים חולטים 10 דקות במים רותחים ומומלחים, ואת העלים הירוקים חולטים 4 דקות.
קוצצים דק את העלים והגבעולים, מעבירים למסננת וסוחטים היטב מהנוזלים.
מערבבים את המנגולד החלוט והקצוץ עם יתר חומרי המלית.
חותכים את הבצק המוכן למלבנים בגודל 30X12 ס"מ. מניחים שישית מהמלית כפס לאורכו של מלבן הבצק, קרוב מאוד לשוליים.
מגלגלים את הבצק מעל המלית, כך שיתקבל צינור מאורך וממולא. מהדקים את הבצק בשני הקצוות כדי שהמלית לא תברח בזמן האפייה.
מגלגלים את הצינור הממולא לצורת שבלול. חוזרים על הפעולה עם כל בצק והמלית.
מעבירים את השבלולים הממולאים את תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ( לא מצופפים כדי שהבצק יוכל לתפוח).
מורחים את השבלולים בביצה טרופה ומפזרים מעליהם שומשום או קצח.
אופים בחום של 200 מעלות, עד שהבצק מזהיב יפה ( 40-50 דקות).
מגישים חם, עם עגבניות, פלפל ירוק חריף וביצה קשה.
מגיש:
מקור: דורעם גונט ל-הארץ
שתף את המתכון