הוראות הכנה
מרכיבים
חומרי הבצק:
1 ק"ג קמח מרמולייט
4 חלבונים
3 כוסות מים פושרים
3 כפות שמרים יבשים
כפיות מלח
1/2 כוס שמן זית
לציפוי:
רוטב עגבניות לפיצה
גבינת מוצרלה מגוררת
תוספות כאוות נפשכם
אופן ההכנה
יש לערבב היטב את כל חומרי הבצק עד שיהפוך לעיסה חלקה. בניגוד לבצק רגיל לפיצה, הבצק לא יהיה גמיש, אלא משחתי-משהו.
יש למרוח שליש מהבצק על נייר אפיה שהונח בתבנית אפיה (כמובן שניתן להכין כך 3 פיצות קטנות), להמתין 20-30 דקות עד שהבצק יכפיל את נפחו. בשלב זה יש להוסיף רוטב עגבניות (לא להגזים, כי עודף רוטב יפגע בבצק, במיוחד במקרה של בצק נטול גלוטן!), להוסיף גבינת מוצרלה מגוררת ותוספות מגוונות (ירקות משוחים בשמן זית עם מעט מלח-פלפל), ולאחר מכן לאפות בתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר מספר דקות עד שהבצק מזהיב והגבינה מבעבעת.
מגיש:
מקור: התכנית של אודטה
שתף את המתכון