הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם בצק עלים מרודד
6 גבעולי כרישה עבים (החלק הלבן בלבד)
2 כפות סוכר
15 חצאי עגבניות מיובשות
250 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים ומטוגנות
100 גרם פתיתי גבינת פרמז'ן
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
1 שמנת לבישול
2 ביצים
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
אופן ההכנה
חותכים את גבעולי הכרישה לקטעים באורך של 3 ס"מ.
ממיסים במחבת כבדה את הסוכר לקבלת קרמל, מוסיפים את הכרישה ומטגנים כ-5 דקות.
מסירים מהאש.
מעמידים בתבנית עגולה (26) משומנת ומרופדת בנייר אפיה את הכרישה.
מסדרים ביניהם את העגבניות המיובשות והפטריות.
מערבבים בקערה את הגבינות, השמנת והביצים.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, ויוצקים לתבנית.
מחממים תנור לחום בינוני. חותכים את הבצק לקוטר התבנית ועוד קצת יותר.
מניחים את הבצק על תערובת הירקות. תוחבים את שולי הבצק בין דפנות התבנית לירקות.
מחוררים את הבצק במספר מקומות.
מכניסים לתנור ואופים עד שהבצק משחים, כ-25 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות.
מעבירים סכין בין המאפה לדופן התבנית והופכים את הטארט על צלחת הגשה נאה.
ב ת י א ב ו ן!
מגיש:
מקור: סיגל פונדיברידר
שתף את המתכון