הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם חזה עוף טחון
¼ חבילה פטרוזיליה קצוצה
1 כוס קמח מצה
2 ביצים טרופות
50 גרם מרגרינה מומסת
2 כוסות מים רותחים
¼ כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את קמח המצות עם המים הרותחים, המרגרינה והתיבול (אבקת מרק, פלפל שחור ומלח) ומשהים בצד לכ- 25-30 דקות לספיגה.
לאחר מכן מוסיפים לתערובת את שאר המרכיבים ומערבבים. הבלילה אמורה להיות מעט דביקה ורכה, לא להיבהל.
את הקניידלך יש לבשל בציר מרק עוף צח, כלומר יש להכין מרק עוף כרגיל (כל אחד לפי המתכון האהוב עליו), לאחר מכן יש צורך לסנן החוצה את הירקות והעוף ואז לבשל את הקניידלך בציר הנותר בסיר.
להכנת כדורי הקניידלך:
בידיים רטובות בלבד צרים מן התערובת כדורים בגודל קצת יותר קטן מכדור פינג פונג (מאחר ובבישול הם תופחים מעט) ומכניסים לציר המרק הרותח. מבשלים את הקניידלך בסיר מכוסה על אש קטנה כ- 20-25 דקות עד שכל הקניידלך צפים יחד.
מגיש:
מקור: סבתא שרה
שתף את המתכון