הוראות הכנה
מרכיבים
חציל בינוני
פלפל אדום מנוקה מגרעינים וקצוץ
כפית מיץ לימון
כפית מיץ ליים
בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן בלבד)
כפית גדושה זרעוני כמון
קורט קינמון טחון
קורט מלח
2 פיתות מקמח מלא
2 חלבוני ביצים טרופים קלות
גבעולי כוסברה לעיטור
אופן ההכנה
קולים את החצילים מעל להבה פתוחה , או דוקרים במזלג מסביב ואופים בתנור עד שיתרככו . מצננים . בינתיים , שמים במעבד המזון פלפל , מיץ לימון , מיץ ליים , בצל ירוק , כמון , קינמון ומלח . מערבלים לתערובת חלקה , ומשאירים בגביע המעבד . מפרידים את הפיתות לשתי שכבות . טורפים קלות את החלבונים . מברישים את החלבונים על הצד החלק של הפיתה , וחותכים ל 8 משולשים
( סה"כ 32 משולשים ) .מכניסים לתנור לייבוש (180 מ"צ) ובודקים לעיתים תכופות .כאשר המשולשים מקבלים צבע חום בהיר, מוציאים ושומרים בצד. קולפים את החצילים . מוסיפים לתערובת הפלפל שבמעבד המזון , ומערבלים לתערובת חלקה . מעבירים לקערת הגשה , ומעטרים בכוסברה קצוץ . מגישים עם משולשי הפיתה הפריכים.
מגיש:
מקור: טבע הרפוי מאגר מתכונים
שתף את המתכון