חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


משולשי פיתה פריכים עם מטבל חצילים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

משולשי פיתה פריכים עם מטבל חצילים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חציל בינוני
פלפל אדום מנוקה מגרעינים וקצוץ
כפית מיץ לימון
כפית מיץ ליים
בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן בלבד)
כפית גדושה זרעוני כמון
קורט קינמון טחון
קורט מלח
2 פיתות מקמח מלא
2 חלבוני ביצים טרופים קלות
גבעולי כוסברה לעיטור
אופן ההכנה
קולים את החצילים מעל להבה פתוחה , או דוקרים במזלג מסביב ואופים בתנור עד שיתרככו . מצננים . בינתיים , שמים במעבד המזון פלפל , מיץ לימון , מיץ ליים , בצל ירוק , כמון , קינמון ומלח . מערבלים לתערובת חלקה , ומשאירים בגביע המעבד . מפרידים את הפיתות לשתי שכבות . טורפים קלות את החלבונים . מברישים את החלבונים על הצד החלק של הפיתה , וחותכים ל – 8 משולשים
( סה"כ 32 משולשים ) .מכניסים לתנור לייבוש (180 מ"צ) ובודקים לעיתים תכופות .כאשר המשולשים מקבלים צבע חום בהיר, מוציאים ושומרים בצד. קולפים את החצילים . מוסיפים לתערובת הפלפל שבמעבד המזון , ומערבלים לתערובת חלקה . מעבירים לקערת הגשה , ומעטרים בכוסברה קצוץ . מגישים עם משולשי הפיתה הפריכים.
מגיש: amitsur
מקור: טבע הרפוי מאגר מתכונים
שתף את המתכון