הוראות הכנה
מרכיבים
2 ראשי שום קלופים (בערך 30 שיניים).
100 גרם חמאה.
2 כפיות קמח.
כוס חלב או מרק עוף.
קילו ורבע תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים.
מלח
פלפל שחור גרוס
4 כפיות שמנת לבישול, או שמנת של פעם.
פטרוזיליה קצוצה.
אופן ההכנה
1. לערבב את השום עם חצי מחצית החמאה בקערית קטנה,
2. לטגן את המשחה במחבת כבדה, על אש מאד קטנה - בערך 20 דקות. השום צריך להיות רך מאד אבל בשום אופן לא מושחם.
3. להוסיף תוך ערבוב את הקמח, ולערבב בערך שלוש דקות.
4. להוסיף את החלב/ציר ולהביא לרתיחה, תוך ערבוב מתמיד.
5. את הרוטב לעבד באמצאות בלנדר או טוחן של בראון (המקל הזה, נו..) או מעבד מזון.
6. בנתיים, מרתיחים את רבעי תפוחי האדמה במים מומלחים, עד לריכוך.
7. מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומועכים לפירה.
8. מניחים את המחית בסיר גדול, על אש קטנה, לייבוש הנוזלים המיותרים, ומוסיפים את שארית החמאה, ממליחים ומפלפלים.
9. מוסיפים בעירבוב את רוטב השום שיצרנו, ממש לפני ההגשה, ומתקנים את הסמיכות עם השמנת.
10. מגישים בקישוט פטרוזיליה קצוצה דקה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון