הוראות הכנה
מרכיבים
3 תפוזים עם הקליפה
2 תפוחי עץ (אפשר עם או בלי הקליפה)
1 סלסלת תות שדה
מיץ מלימון אחד
1/4 בקבוק תמצית רום
1-2 כפיות קינמון (לא חובה)
1 קילו סוכר
אופן ההכנה
חותכים את הפירות לקוביות קטנות (לא קטנות מאוד) ושמים בסיר ללא מיכסה.
מוסיפים סוכר, מיץ לימון ותמצית רום.
מביאים לרתיחה ומערבבים מדי פעם.
מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה עד שעה וחצי ומערבבים מידי פעם שלא ישרף או ידבק בתחתית הסיר.
התערובת צריכה להיות עדיין נוזלית כשמורידים מהאש אחרת היא מתקררת ונעשת קשה ולא צמיגית כמו ריבה
מורידים מהאש ומעבירים לצנצנת זכוכית, נקיה ומחוטאת עם סגירה טובה.
ניתן לשמירה במקרר תקופה ארוכה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון