חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מופלטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אנחנו לא מרוקאים. היינו מתים... brמנהג חגיגות המימונה הוא מנהג חביב המשפיע בעיקר על מחוג המשקל. אבל ככה זה עם דברים טובים. brאימצנו חלקים מהמנהגים, וככה אנחנו שוברים את הפסח.
מופלטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אנחנו לא מרוקאים. היינו מתים... brמנהג חגיגות המימונה הוא מנהג חביב המשפיע בעיקר על מחוג המשקל. אבל ככה זה עם דברים טובים. brאימצנו חלקים מהמנהגים, וככה אנחנו שוברים את הפסח.
הוראות הכנה
מרכיבים
50 גר' שמרים טריים
כפית סוכר
ק"ג קמח מנופה
3 כוסות מים פושרים
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן
כוס שמן לטבילה
אופן ההכנה
1. שמים בקערית את השמרים, כפית סוכר, כפית קמח וחצי כוס מים פושרים. מערבבים היטב ומניחים בצד עד שהשמרים יתססו.
2. שמים בקערה גדולה את הקמח. מוסיפים את השמרים שתססו, את שארית המים הפושרים, המלח והשמן, לשים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. (אני לא הוספתי את כל כמות הקמח מההתחלה אלא ע"פ התחושה)
3. יוצקים את כוס השמן לתבנית גדולה עם שוליים גבוהים. מחלקים את הבצק ל 40 - 35 כדורים קטנים מגלגלים אותם בשמן שבתבנית ומניחים בתוכה. מכסים את התבנית במגבת ומניחים להתפחה.
4. מחממים מחבת כבדה, משמנים משטח על השיש, לוקחים כדור בצק, מניחים על המשטח המשומן, ובכפות ידיים משומנות מותחים את הבצק לעלה עגול ודק ככל האפשר.
5. מניחים את העלה על המחבת. מטגנים מצד אחד בלבד, הופכים את העלה במחבת על הצד הלא עשוי ומניחים עליו עלה נוסף. הופכים ומטגנים את העלה שהונח עכשיו מצד אחד ובינתיים מניחים עלה נוסף, הופכים ומוסיפים עלה נוסף וכך הלאה. נוצרת ערימת לביבות עד שמסיימים לטגן את כל המופלטות. אם הערימה כבדה לכם מדי וקשה להופכה התחילו מחדש את תהליך הטיגון המתחיל במופלטה אחת.
6. מניחים על מגש יפה, מגישים עם חמאה ודבש.
מגיש: גן-עדן
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון