הוראות הכנה
מרכיבים
4 לבבות ארטישוק טריים
3 פקעות שומר
2 כפות צנוברים
2 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
שליש כוס מיץ תפוזים
1 כפית חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
חותכים את לבבות הארטישוק ל-4. חותכים את השומר לרבעים לאורך. מחממים את השמן במחבת, מזהיבים את הצנובר כדקה ומוציאים. מניחים את רבעי הירקות במחבת, מתבלים במלח ופלפל ומזהיבים 2-3 דקות מכל צד. מחזירים את הצנובר ומוסיפים את מיץ הלימון ומיץ התפוזים ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כעשרים דקות, עד שהירקות מתרככים מעט אך נשארים פריכים. מזליפים מעל את החומץ ומגישים פושר.
מגיש:
מקור: רחל גרא למגזין גורמה של את
שתף את המתכון