חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חציל אפוי וטחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חציל אפוי עם טחינה הוא אחד השילובים הכי טעימים שיש. brאפשר לנגב אותו עם פיתה, ג'חנון או חלה, brאו אפשר פשוט להנות ממנו כתוספת למנה העיקרית. br
חציל אפוי וטחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חציל אפוי עם טחינה הוא אחד השילובים הכי טעימים שיש. brאפשר לנגב אותו עם פיתה, ג'חנון או חלה, brאו אפשר פשוט להנות ממנו כתוספת למנה העיקרית. br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל גדול
שני שום קצוצות
שמן זית
מלח
טחינה (המתכון הביתי בספר המתכונים)
אופן ההכנה
מניחים את החציל כפי שהוא בתבנית עם נייר אלומיניום, או נייר אפייה.
מכניסים לתנור לאפייה בחום גבוה, עד שהחציל מתרכך מאד.
מוציאים את החציל מהתנור, ולאחר שהתקרר מעט, קוטמים את קצהו ומעבירים את הליבה הרכה שלו אל צלחת.
מועכים הכל עם מזלג, מוסיפים שמן זית, שיני שום כתושות ומלח, עד לקבלת המרקם והטעם המבוקש. מניחים בצלחת הגשה, ומעל הכל יוצקים טחינה.
אפשרות הגשה נוספת: להשאיר את החציל הרך בתוך הקליפה. לפתוח אותו לאורכו, למעוך מעט את תוכנו, לזלוף שמן זית ולפזר את השום הכתוש והמלח, ומעליהם לצקת את הטחינה.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש: kalla
מקור: אישי
שתף את המתכון